• Severdigheter i Dubai og resten av Emiratene

Attraksjoner

Å sette sammen en liste over De forente arabiske emiraters mest severdige steder og bygninger er ikke det enkleste man gjør. Utvalget av severdigheter som bør hakes av i hvert emirat, er nesten overveldende.

Verdens lengste, høyeste og største …

Det finnes en lang, lang rekke av severdigheter og opplevelser i Emiratene som omtales som «verdens største», «verdens høyeste» eller «verdens lengste». Dubai bidrar sterkt til denne kategorien av severdigheter. Her finnes verdens høyeste bygning Burj Al Khalifa, luksushotellet Burj Al Arab, Dubaifontenen og kjøpesenteret Dubai Mall – for å nevne noen.

Fra kunstige øyer til storslåtte fjellkjeder

Den storslåtte, palmeformede øya Palm Jumeirah er det få som har unnlatt å legge merke til. Palmeøya er en av mange kunstige severdigheter som man kan oppleve på nært hold. Sammen med Dubai Marina er den et moderne kunstverk, som du ikke må gå glipp av hvis du besøker Dubai. Du bør heller ikke glemme å utforske det ekte Emiratene, slik som Dubais gamleby og de utrolige naturområdene utenfor storbyene. For de aktive reisende som ønsker å utforske storslått natur, har vi her noen hete tips:

  • Jebel Jais-fjellene i Ras al-Khaimah
  • Hajar-fjellene i Fujairah
  • Eventyrøya Sir Bani Yas utenfor Abu Dhabi

Landet der fremtiden møter kultur og religion

De forente arabiske emirater har en lang historie og en kultur som bygger på religionen. Til tross for det har landet bestrebet seg sterkt på å ligge i den absolutte forkanten når det gjelder teknologi og innovasjon. Her kombineres storslåtte og vakre moskeer, slik som Sjeik Zayed-moskeen i Abu Dhabi, med verdens mest moderne transportsystem, Hyperloop. I Fujairah, Ras al-Khaimah og Umm al-Qaywayn finnes det ruiner etter gamle festninger og spøkelsesbyer som går helt tilbake til 1600-tallet. I byene og langs strendene står i stedet moderne luksushoteller og turistanlegg på rekke og rad i alle emiratene.

Emiratene er langt mer enn bare Dubai

Mange forbinder De forente arabiske emirater med Dubai, men landet er mye mer enn det! Det finnes flust med severdigheter i alle emiratene. Hele landet er på teknologisk fremmarsj, og utviklingen har vært eksplosjonsartet. Dessuten er avstandene relativt korte, og man kommer seg enkelt med bil rundt i landet hvis man drar fra Dubai eller Abu Dhabi.