Bo femstjerners på Burj Al Arab

Som om det ikke hadde vært nok å ha verdens høyeste bygning (Burj Khalifaog verdens største shoppingsenter (Dubai Mall), så kan Dubai også skilte med verdens mest luksuriøse hotell. Ved Jumeirah Beach Road, ute på en egen kunstig øy, reiser det femstjerners hotellet Burj Al Arab seg opp 321 meter over havet. Hotellet er ment å etterligne en dhow, altså seilet på en tradisjonell arabisk båt. For å fremheve hvilken luksus og stas som råder i Burj Al Arab kan den som ønsker (og har råd) sjekke inn luftveien ved å lande på helikopterplattformen som man finner på hotellets tak.

Burj Al Arab och Dubai från luften

Verdens eneste sjustjerners hotell?

Nei, Burj Al Arab er ikke et sjustjerners hotell siden et hotell offisielt kun kan ha fem stjerner. Det er omtrent som å påstå at en luksusrestaurant har fem stjerner i Michelinguiden mens det kun går an å bli tildelt tre stjerner. Burj Al Arab klassifiseres likevel som et «five star deluxe»-hotell. Det finnes nemlig ingen vanlige hotellrom her – hotellet består kun av suiter, den ene mer luksuriøs enn den andre. Den «minste» suiten er på hele 169 kvadratmeter, mens det for den svært så velstående går an å bo på hele 780 kvadratmeter. Prislappen på den gigantiske «kongesuiten» er selvsagt høy, og en natt koster for tiden (29.11.2017) ca. 75 000 kr. 

Alle suiter tilbyr fantastiske bekvemmeligheter slik som iPad, iMac, medieanlegg, elektronisk styring av hvor mye lys som slippes inn. Gjester på Burj Al Arab får også tilgang til:

Det går an å få en smakebit av Burj Al Arab uten å ruinere reisebudsjettet. For eksempel ved å kjøpe en luksuriøs lunsj eller innta en afternoon tea i lobbyrestauranten.

Finsk konstruksjon

I 2016 ble det bygd en enorm terrasse like ved hotellet. Terrassen står på påler og danner en tunge som peker 100 meter rett ut i havet. Den én hektar store terrassen ble bygd i et verft i Åbo av over 160 håndverkere, og den 5000 tonn tunge terrassen ble sendt med skip ned til Dubai i flere deler.

  • Terrassen er akkurat som hotellet svært eksklusivt og huser bl.a.
  • To infinty-bassenger
  • 32 eksklusive, luftkondisjonerte badehytter
  • Mat og drikke i verdensklasse

Se hvordan terrassen ved Burj Al Arab kom på plass:

Endre karthøyde

Flere attraksjoner

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller