Overdådige vannshow i Dubai Fountain

Sugen på en opplevelse som garantert ikke finnes noe annet sted? I så fall anbefales det varmt å ta seg til den vakre kunstige innsjøen, Burj Khalifa Lake, der verdens største koreograferte fontene Dubai Fountain finnes. Fontenen ligger ved siden av verdens største kjøpesenter, The Dubai Mall, og ved foten av verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Ja, det er mye som kan smykke seg med tittelen «verdens største/høyeste» her i området Downtown Dubai, og det er selvsagt noe du ikke bør gå glipp av under ditt opphold her!

Tilbake til Dubai Fountain … Med hele 6000 WET Superlight-lyskastere, 75 projektorer og evnen til å skyte vannmasser ca. 150 meter opp i luften, kan denne majestetiske fontenen by på over 1000 forskjellige vannmotiver i forestillingene sine. Fontenen er over 250 meter lang, noe som er lengre enn to fotballbaner, og når den er aktiv, er imponerende 83 000 liter vann i bevegelse i luften! Det praktfulle vannshowet beveger seg dessuten til tonene av alt fra gamle popklassikere og moderne arabisk musikk til fengende musikk fra hele verden.

De beste stedene å oppleve Dubai Fountain fra

Båt framför Dubai Fountain

The Dubai Fountain Boardwalk kan ta deg så nær som 9 meter fra fontenens stråler. Denne flytende strandpromenaden er hele 262 meter lang og kan nås fra bl.a. Burj Park. Her får betalende gjester en skikkelig nærgående opplevelse med den storslåtte fontenen.

En annet intimt møte med Dubai Fountain får du ved å kjøpe billett til en Dubai Fountain Lake Ride. Her får besøkende ta seg ut på Burj Lake i båt og muligheten til å oppleve fontenen fra første rad.

Det er også heftig å kunne se fontenen fra litt høyde. Burj Khalifa har en utsiktsetasje som kalles At the Top, og den fungerer utmerket som balkongplass for å se på fonteneshowene. Dessuten kan dere slå to fluer i en smekk, for hvem vil vel ikke også ta seg opp i verdens høyeste bygning?

Tips til deg som skal besøke Dubai Fountain

Unngå å besøke fontenen på fredager. Eller rettere sagt, unngå å booke for mange turistattraksjoner i det hele tatt på fredager, da dette er ukens helligdag i Dubai. Dette medfører at lokalbefolkningen er ute og rører på seg i disse turisttette områdene. Et hett tips er med andre ord at dere slapper av på hotellet eller til og med drar på en utflukt utenfor byen til et av de andre emiratene.

Det finnes mange restauranter og kafeer rundt Burj Khalifa Lake som tilbyr fine steder for å se på fonteneshowene. Maten kan dog oppleves som noe dyr (her betaler man også for beliggenheten). Derfor kan det være klokt å legge inn en enkel kaffestund når dere besøker fontenen. Prøv å bestille bord i forveien om det er mulig.

Kvelden er flottest! Du bør helst gå og se Dubai Fountain om kvelden. Da er showene på sitt mest praktfulle ettersom alle lyskasterne trer bedre frem når det mørkner, noe som gjør at både lyd og lyd får et bedre samspill.

Kom i god tid! Hvis du tar deg til Dubai Fountain med T-bane og går av på Dubai Mall, tar det en stund å komme seg ut av kjøpesenteret og finne en god tilskuerplass.

Tidspunkter for Dubai Fountain

Hver kveld i uken mellom klokken 18 og 23 holder Dubai Fountain en forestilling én gang i halvtimen. Fontenen kjører også to ettermiddagsøkter kl. 13.00 og 13.30. Unntaket er fredag ettermiddag da showene i stedet er kl. 13.30 og 14.00.

Endre karthøyde

Flere attraksjoner

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller