Dubai Frame rammer inn byens silhuett

Opplev 2018s store snakkis. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Dubai Frame har skapt gjenklang i verdens største medier. Innvielsen av Dubai Frame satte i gang Dubai-året 2018 med en pangstart og er allerede en av byens «must do», i klasse med Burj Khalifa og Burj Al Arab. Den prisvinnende arkitekten Fernando Donis, som også har skapt Dubais Porsche Design Towers og Dubai Renaissance Tower, har virkelig overgått seg selv i dette tilfellet. 

Så, nøyaktig hva er det alle snakker om? Med en 150 meter høy og 93 meter bred bygning som ligner en kolossal gullfarget bilderamme finnes det nå et landemerke som kan sees fra alle deler av verdensmetropolen. I horisonten tårner den seg opp som et levende bilde som rammer inn byens silhuett. Et moderne underverk som ifølge skaperen selv er inspirert av logoen til Expo 2020. 

Inni selve rammen går heiser opp til et toppmoderne utsiktsdekk som tilbyr et svimlende 360-gradersperspektiv over Dubai. I Dubai Frames fot finner vi et museum som forteller om byens forvandling fra fiskerlandsby til storby. Dubai Frame er oppført i Zabeel Park og ligger i nærheten av for eksempel Dubais gamleby. Den enkleste måten å ta seg til Dubai Frame er å ta den røde T-banelinjen til metrostasjonen Al Jafiliya.

Endre karthøyde

Opplevelser

Guider om UAE

Hoteller i UAE