Bilde : Fares Jammal

Dubai Marina: En egen by i Dubai

Dubai Marina er den berømte bydelen i de sørvestlige delene av verdensmetropolen Dubai. Marinaen slynger seg inn som en lagune bak kyststripen og danner en havn for mindre båter og fritidsbåter. Når den kunstige kanalbyen er helt ferdigbygd, forventer man at det vil bo hele 120 000 på de kun 4 kvadratkilometerne. Her finnes noen av verdens høyeste skyskrapere for boliger, og bydelen er omgitt av kafeer, luksusrestauranter, butikker og koselige promenadeområder.

Bydelen Dubai Marina ligger rett ved foten av palmeøya Palm Jumeirah, ca. 2 mil fra sentrum av Dubai. Hit tar man seg enkelt med T-banens røde linje på Dubai Marina Metro Station. Akkurat som rundt mange andre steder i Dubai er også denne kunstige kanalen omgitt av luksuriøse innslag. Til og med på bydelens offisielle nettsted kalles Dubai Marina for den mest luksuriøse kunstige marinaen i verden (the most luxurious man made marina in the world).

Aktiviteter ved Dubai Marina

I tillegg til å kikke på alle de femstjerners hotellene, barene og restaurantene eller bare nyte livet og spasere rundt i denne fantastiske bydelen, finnes det masser av aktiviteter som du antagelig aldri har prøvd før.

  • Fra Dubai Marina kan bu bl.a. bestille en tur med speedboat som tar deg gjennom kanalen og ut i åpent vann. En guidet tur der du ser Dubais største severdigheter fra vannet!
  • Lei en yacht! Velg størrelse på båten – ved marinaens yachtklubb kan man leie lystbåter fra 56 fot til hele 125 fot.
  • Dra ut på havet for et middagscruise i solnedgangen. Dubai Marina Yacht Club tilbyr dette hyggelige minicruiset der det serveres førsteklasses mat i et mindre cruisefartøy med store vinduer.
  • Tør du rutsje ned en sklie i et basseng med haier? Ute på Atlantis The Palm lengst ute på palmeøya finnes et badeland der du kan gjøre dette – Aquaventure Waterpark. Her drar du i rasende fart rett ned i en tunnel som passerer et basseng fullt av haier.

Liste: De ti høyeste skyskraperne i Dubai Marina

Skyskrapor i Dubai

Mange av Dubais høyeste topper finner du i Dubai Marina. Bydelen spiller en sentral rolle i Dubais imponerende skyline. Her lister vi opp ti av marinaens høyeste skyskrapere, og ja, alle overgår enkelt Nord-Europas høyeste bygning Turning Torso (190 m) i Malmö.

Bygning

Høyde

Sulafa Tower 285 m
Emirates Crown 296 m
Cayan Tower 306 m
Ocean Heights 310 m
DAMAC Residenze 335 m
The Torch 337 m
Elite Residence 381 m
23 Marina 393 m
Princess Tower 413 m
Marina 101 432 m

Disse skyskraperne kan likevel ikke måle seg med Dubais virkelige stolthet – verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som strekker seg hele 828 meter opp i skyene.

Les mer om Dubai Marina på det offisielle nettstedet.

Endre karthøyde

Aktiviteter i nærheten av Dubai Marina

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller