Masser av fjelleventyr i Jebel Jais

Med 70 millioner år på nakken reiser de seg i de østre delene av emiratet Ras al-Khaimah – fjelltraktene kalt Jebel Jais. Et spektakulært syn som på sine høyeste steder nærmer seg en høyde på 2000 meter over havet. Emiratenes høyeste fjelltopp ligger nettopp her med sine 1934 meter. Den varierte naturopplevelsen Jebel Jais tilbyr er en av de viktigste grunnene til at Ras al-Khaimah er blitt det naturlige reisemålet for de reisende som ønsker seg eventyr i ferien.

Via Ferrata – Jebel Jais’ nervepirrende klatresti

Den heftigste måten å oppleve Jebel Jais på. Bli med på en guidet tur langs Jebel Jais’ nyåpnede klatresti som byr på både fotturer, klatring og nervepirrende zipline-krysninger. Turen tar ca. 4 timer, og det høyeste punktet er 120 meter. Den drøyt 1 kilometer lange stien inneholder totalt 3 ziplines som er henholdsvis 50, 60 og 300 meter lange.

Verdens lengste zipline finnes i Jebel Jais

Fikk du blod på tann under Via Ferrata-turen? I så fall er denne aktiviteten noe for deg. Med utgangspunkt fra Jebel Jais’ og Emiratenes høyeste fjelltopp finnes verdens høyest beliggende og lengste zipline. En ubeskrivelig opplevelse som innebærer at du flyr forover med en hastighet på opptil 130 km/t på den 2200 meter lange ziplineturen. Det vil si at du krysser en strekning som tilsvarer omtrent 28 fotballbaner (!).

Gå i beduinenes fotspor

Dersom du liker å gå på lengre fotturer, er Jebel Jais’ fantastiske omgivelser en opplevelse du absolutt ikke bør gå glipp av. Naturelskere kan nyte Jebel Jais’ allsidige flora og fauna som består av mektige fjellmassiver, kystlandskap, sand- og saltørkener, og mangrovesumper. Slå leir i en «wadi» (grønn oase) slik beduinene gjør og sov under åpen himmel. Dersom du ønsker at det skal gå litt raskere, går det også utmerket an å utforske Jebel Jais-regionen på sykkel eller terrengsykkel.

Endre karthøyde

Flere erfaringer

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller