Bilde : Ryan Cheng

Eventyrøya Sir Bani Yas i Abu Dhabi

Mange turister begynner å få øynene opp for Emiratenes rike natur. Flere og flere ser seg om etter alternativer til alle de gigantiske bygningene og de kunstige øyene i Abu Dhabi og Dubai. Så, hvis du også liker naturnære opplevelser og eventyr, bør Sir Yas Bani Island utgjøre i det minste én dag av reisen din i Emiratene! Denne øya er langt ifra kunstig, og den ligger ca. 17 mil sørvest for hovedstaden i De forente arabiske emirater, Abu Dhabi, og 9 km utenfor kysten.

Her har utviklingen av turismen vært forsiktig på grunn av øyas sårbare økosystem, men nå finnes det førsteklasses overnattingsmuligheter, god mat og et stort utvalg av eventyrlige aktiviteter. Siden 1971 har man jobbet hardt for å ta vare på den økologiske situasjonen, noe som har resultert i at tusener av dyr vandrer fritt blant millioner av planter og trær.

Nå ønsker man stolt å vise frem den ville naturen ved å tilby turister aktiviteter som safari, padling, terrengsykling og falkoneri.

Dyrelivet på Sir Bani Yas

Sjeik Zayed opprettet i 1971 naturreservatet på Sir Bani Yas. Formålet var å ta vare på og berike dyrelivet, spesielt for utrydningstruede arter i Emiratene og på Den arabiske halvøya. Initiativet gjør at over 13 000 arter i dag lever fritt i denne frisonen – på en øy i Persiabukta.

Fuglelivet er omfattende på Sir Bani Yas. Blant de større artene finnes bl.a. strutser, emuer og flamingoer. Her lever rovdyr slik som gepard, stripete hyene og de mer uvanlige artene gullsjakal og ørkengaupe. Antallet planteetere er stort, og her finnes det mange gaseller, antiloper, hjortedyr og også sjiraffer. Selvsagt finnes det også mange marine dyrearter og insekter, edderkopper og krypdyr.

Aktiviteter på Sir Bani Yas

Människor åker mountainbike bland bergepn på Sir Bani Yas Island

Det store tilbudet av aktiviteter på Sir Bani Yas lar deg oppleve dyrelivet på nært hold. Her lister vi opp det brede tilbudet for deg som gjerne ønsker å oppleve noe nytt:

  • Møt flamingoer og flyvefisker på paddleboard eller i kajakk
  • Kom nær det ville dyrelivet på bilsafari eller på hesteryggen
  • Opplev de kuperte omgivelsene på terrengsykkel eller langs turløyper
  • Prøv deg på falkoneri – temming og jakt med falker
  • Eller konkurrer mot vennene dine i skyting med pil og bue

Tam falk sätter sig på handske

Uansett hvilke aktiviteter som passer for akkurat deg, så kommer besøket på denne øya til å bli minneverdig – det tør vi love!

Slik kommer du deg til Sir Bani Yas

Det går både fly og båt til Sir Yas Bani. Hvis du er et båtmenneske, kan du komme deg til øya med en egen seilbåt eller en yacht. Det vanlige alternativet er likevel å kjøre en leiebil til Jabel Dhanna og hoppe på en transferbåt. Havnen ligger ca. 25 mil vest for Abu Dhabi, og der kan du parkere bilen din.

Fly til eventyrøya Sir Bani Yas går fra både Abu Dhabi og Dubai. Du kan booke fly for både dagsturer og lengre opphold eller til og med chartre et privat sjøfly med plass for ni passasjerer. I Dubai går fly fra Dubaivika, og i Abu Dhabi fra Yas Island.

Les mer om innlosjering og transport på Sir Bani Yas’ offisielle nettsted.

Endre karthøyde

Flere opplevelser

Guider om UAE