Dubai Mall – verdens største shoppingsenter

Velkommen til Mall of Dubai, verdens største shopping-galleri! Dubai har blitt en av verdens beste destinasjoner for den som vil shoppe. Dubai Mall er kronjuvelen blant alle shoppingdistriktene i byen. Her finnes, ikke helt overraskede – alt!

Dubai Mall har mer enn 1 200 butikker fordelt over fire etasjer, mer enn 150 spisesteder, 22 kinoer, en ishockey-bane, et av verdens største saltvannsakvarier og flere elegante hoteller.  Det store antallet butikker gjør at prisnivået varierer – fra store velkjente kjeder til eksklusive motehus. 

Isbanan i Dubai Mall

Omgivelsene

Dubai Mall ligger i sentrale Dubai, nedenfor Burj Khalifa og ved siden av Dubai Fountain. Etter en dags intensiv shopping er det derfor enkelt å planlegge et besøk til Burj Khalifa eller bare la seg imponere av fontene-spillet i Dubai Fountain.

Verdensrekord etter verdensrekord

Ikke nok med at Dubai Mall har rekorden “verdens største kjøpesenter”. Det er flere spennende verdensrekorder og hente inne i det enorme senteret:

  • Dubai Aquarium er omsluttet av verdens største pleksiglass som er 33 meter bredt, 8,3 meter høyt og nesten en meter tykt.
  • Verdens største godteributikk, Candylicious, på ca. 930 kvadratmeter
  • Verdens største flatskjerm i OLED-teknikk består av 820 TV-apparater som til sammen blir et 50 meter bredt og 14 meter høyt display. Den gigantiske skjermen er plassert over pleksiglasset til Dubai Aquarium

Dubai Mall er som man skjønner en opplevelse utenom det vanlige, og her er det enkelt å tilbringe noen timer av ferien.  Hvis du har knapt med tid, er det likevel noen ting som må oppleves: 

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Två flickor i tunneln inuti Dubai Aquarium

I første etasje i Dubai Mall ligger Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Akvariet har mer enn 140 arter, inklusive haier og rokker, og her er en av verdens største samlinger av sandtigerhai.  Til sammen finnes det flere tusen individer i saltvannsakvariet som er et av de største i verden. Tanken rommer 10 millioner (!) liter vann. Du kan oppleve Dubai Aquarium gjennom en tunnel i bunnen, i båt med gjennomsiktig skrog eller fra siden utenfor det gigantiske pleksiglasset.

KidZania

KidZania er det perfekte lekelandet for barn og kombinerer læring og underholdning.  Den internasjonale temaparken oppmuntrer til læring gjennom lek ved hjelp av såkalt “edutainment” fra engelsk. (education & entertainment).

SEGA Republic

Temaparken SEGA Republic på hele 7 100 kvadratmeter, er først og fremst dedikert det ikoniske spillet fra 90-tallet, Sonic the Hedgehog. Her kan de besøkende bl.a. spille over 150 spill, ta seg gjennom hinderløyper og prøve seg på forskjellige kjøre-attraksjoner. Sega Republic stengte i 2017 fordi lisensen med SEGA gikk ut, men man undersøker andre muligheter for å åpne en ny temapark.

Akkurat ja! I den ene fløyen av Dubai Mall er det dessuten (selvsagt) en gigantisk dinosaur.

Dinosaurie i Dubai Mall

Endre karthøyde

Mer shopping

Reiseguider om UAE

Hoteller i UAE