Bilde : Weimer Jessica

Helhetsopplevelsen Mall of the Emirates

Ta Dubais røde T-banelinje mot byens sørvestre deler, så ruller du snart inn på Mall of the Emirates egen stasjon. Streif deretter omkring og gjør et kupp blant de ca. 560 butikkene som huses i dette luksuriøse shoppingkomplekset. Motehusene kommer på rekke og rad langs paviljongene Fashion Dome og Via Rodeo.

Mall of the Emirates åpnet for første gang dørene i 2005. Det enorme kjøpesenteret kaller seg for «verdens første shoppingresort» – og det med rette. Her kan du ta inn på hotell, spise godt, shoppe, prøve ut fornøyelsesaktiviteter og dessuten stå på alpinski.

Ski Dubai

Hvis du noen gang har lurt på om det går an å stå på ski midt på den arabiske halvøya, da er det Dubai du skal vende blikket mot. Midt i Mall of the Emirates finnes alpinanlegget Ski Dubai. Her kan du kaste deg utfor fem kunstige løyper i minus 4 grader. Ski Dubai tilbyr dessuten taubane, en slyngende akebakke og kurs i slalåm og snowboard.

Dubai Community Theatre and Arts Centre

I Mall of the Emirates finnes Dubai Community Theatre and Arts Centre (DUCTAC). Det er ideelt senter som arbeider for å fremme kultur og kunst, opprettet på initiativ av den jordanske prinsessen Haya bint Hussein. DUCTAC spenner over 7000 kvadratmeter. Her finnes et teater over to etasjer, øvingslokaler, en musikkskole, bibliotek og et kunstsenter som arrangerer utstillinger.

Store fakta om Mall of the Emirates:

  • Fire etasjer med over 700 butikker og servicesteder
  • Shoppingsenteret har over 7000 parkeringsplasser
  • Det totale arealet er over 233 000 kvadratmeter
  • Her finnes over 100 restauranter og serveringssteder

Mall of the Emirates har på mange måter satt standarden for andre kjøpesentre i De forente arabiske emirater. Nemlig ved å tilby en helhetsopplevelse som går lenger enn bare å tilby shopping i toppklassen. Når dere har fylt handlevesken til randen, kan dere altså velge mellom å slappe av i kinosalene, få opp pulsen i Ski Dubais innendørs skibakker eller overnatte på et av de flere femstjerners hotellene. Det er ingen tilfeldighet at Mall of the Emirates kalles for verdens første shoppingresort.

Endre karthøyde

Mer shopping

Reiseguider om UAE

Hoteller i UAE