Opplev F1 Abu Dhabi på Yas Island

Hvert år i november har du sjansen til å oppleve en delkonkurranse av Formel 1 Grand Prix. Begi deg til Yas Island i Abu Dhabi, i en av mest populære månedene i De forente arabiske emirater, kjenn varmen fra bilene og vibrasjonene i magen. Det storslåtte Abu Dhabi Grand Prix er for tiden løpet som avslutter hele Grand Prix-sesongen – verdenscupen i Formel 1.

Formel 1 kom for første gang til Abu Dhabi under Formula One Festival i 2007. Festivalen ble det største Formel 1-arrangementet som ikke gikk under Grand Prix-flagget det året. På festivalen erklærte man likevel at Abu Dhabi skulle inngå som en delkonkurranse i den viktige Grand Prix-serien fra og med 2009.

Yas Marina Circuit: F1-banen i Abu Dhabi

F1-banen Yas Marina Circuit ble tegnet av den anerkjente banearkitekten Hermann Tilke, og den er et prakteksemplar av moderne banedesign som oppmuntrer til høye hastigheter. Banen ligger på Yas Island, omgitt av havet, noe som gjør at den minner mye om de førsteklasses banene i Monaco og Singapore.

Människor på läktare vid Abu Dhabi Grand Prix

Yas Marina Circuit er verdens første Formel 1-arena som tilbyr tak over alle tribuneplasser, noe som fungerer utmerket som beskyttelse mot solen i Abu Dhabi-varmen. På Yas Marina Circuit kjøres løpene mot klokken, noe som er uvanlig i F1-sammenheng. Dessuten går Abu Dhabi Grand Prix av stabelen sent på ettermiddagen, noe som gjør at løpet fremdeles pågår når dagen blir til kveld. Derfor slår man på lyskastere tidlig under løpet for å få en myk overgang til kveldsbelysning på banen.

Kjappe fakta om Yas Marina Circuit:

Banens lengde

5,55 km

Antall runder

55

Konkurransedistanse

305,36 km

Topphastighet

325 km/t

Gjennomsnittshastighet

190 km/t

Høyresvinger

9

Venstresvinger

12

Retning

Mot solen

Vinnere av F1 Abu Dhabi

Förare i röd formel 1-bil

Siden den første Grand Prix-konkurransen i Abu Dhabi i 2009 har det stått flere forskjellige førere på toppen av pallen, men de store vinnerne er tyskeren Sebastian Vettel og briten Lewis Hamilton. Begge førerne har hittil vunnet F1 Abu Dhabi tre ganger hver.

Liste over vinnere på Yas Marina Circuit

År

Fører

Stall
2017 Valtteri Bottas Mercedes
2016 Lewis Hamilton Mercedes
2015 Nico Rosberg Mercedes
2014 Lewis Hamilton Mercedes
2013 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2012 Kimi Räikkönen Lotus-Renault
2011 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
2010 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2009 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
Endre karthøyde

Flere aktiviteter i Abu Dhabi

Reiseguider om Abu Dhabi

Oppdag UAE hoteller