Bilde : Katarina Premfors

Ski Dubai – Gå på ski i sommervarmen

Står dere i valgets kval mellom skiferie i Alpene eller sommertemperaturer i Østen? Hvis dere reiser til Dubai, trenger dere ikke å velge. Her kan hele familien kaste seg utfor Ski Dubais snødekte bakker i –4 grader, til tross for at temperaturen utenfor har steget til 40 grader.

Ski Dubai er en utvidelse av Mall of Emirates som åpnet i 2005 og er et innendørs skianlegg som består av 5 bakker. Den lengste er 400 meter, og fallhøyden er hele 85 meter. Nei, det er ikke en aprilspøk, Ski Dubais kunstige slalåmbakker er dekket med 22 500 kvadratmeter ekte snø!  Snør på deg ski eller snowboard, ta stolheisen til toppen og velg bakken med vanskelighetsgraden som passer deg (det finnes også en svart bakke).

Ski Dubai er virkelig et konsentrert vinterparadis midt i ørkenvarmen. Her finnes en fun park for mer atletiske ski- og snowboardkjørere, en bane for å skli på ringer i full fart samt en slingrende rutsjebane i snø der man sklir ned på en madrass i full fart.

Rutschkanor i is på Ski Dubai
Foto: Katarina Premfors

Snow Bullet

På Ski Dubai er det mulig kjøre i verdens første taubane innendørs i minusgrader. I Snow Bullet glir du gjennom anlegget i hele 16 meter over bakken med bakken full av skikjørere under deg. Taubanen er hele 150 meter lang og kan bookes separat under ditt besøk på skianlegget.

Svøm med pingviner

Benytt også anledningen til å hilse på Ski Dubais æresinnbyggere. Anlegget bebos av noen sjeldent søte pingviner (både eselpingvin og kongepingvin) som daglig viser frem sine ferdigheter og møter storøyde besøkende. Du som besøkende hos Ski Dubai kan til og med bade med pingvinene i et større basseng eller trene pingvinene sammen med Ski Dubais parkbestyrere.

Å tenke på

På Ski Dubai tilbyr man kurs i skikjøring for deg som ikke er en erfaren utforkjører, så et besøk kan så absolutt være verdt det selv om du ikke har stått på ski før. Utstyr som skiklær, støvler, hjelmer, ski og staver inngår i prisen. Av hygieniske årsaker inngår ikke luer og votter, men disse kan kjøpes på stedet.

Endre karthøyde

Flere erfaringer

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller