Dra i verdens lengste zipline i Ras al-Khaimah!

Emiratene: Den høyeste fjelltoppen heter Jebel Jais og ligger i emiratet Ras al-Khaimah. Jebel Jais er nå for tiden ikke bare en fjellkjede for aktive turister å gå turer og klatre i. Nei, disse populære aktivitetene er blitt overskygget av åpningen av verdens lengste zipline.

Hvor lang er så verdens lengste zipline? Verdens lengste zipline er hele 2,83 km (!) lang, noe som tilsvarer en strekning på ca. 28 fotballbaner. Ikke noe for den som har høydeskrekk eller som helst unngår høye hastigheter. Hele 1,7 km over havet og med en hastighet på opptil 150 km/t kan den vågale i supermannstilling fly frem mellom utpostene til verdens lengste zipline.

Det hele er over på to eller tre minutter, og opplevelsen kan beskrives som det nærmeste et menneske kommer å være en høytflyvende rovfugl. Selskapet bak verdens lengste zipline, Toroverde, sammenligner det med å fly over himmelen som en falk. Selve startstedet ligger i Via Ferrata – området som er blitt det nye samlingspunktet for utendørsaktiviteter i Jebel Jais og Ras al-Khaimah.

Listen over ting du bør gjøre før du dør ble nettopp enda lengre!

Kjappe fakta om verdens lengste zipline:

  • En del av de prestisjefylte Guinness World Records
  • Totalt 2,83 km lang
  • Strekningen tilsvarer om lag 28 fotballbaner
  • Ligger 1,7 km over havet
  • Kan oppnå hastigheter på opp mot 150 km/t

 

Endre karthøyde

Flere aktiviteter

Guider om UAE

Hotell