Noe for alle langs Jumeirah Beach

Dubai blir et stadig mer populært reisemål. I takt med at byen vokser, øker turismen. Det som ofte lokker mange turister, er Dubais gigantiske bygningskomplekser, badeland i verdensklasse og trendsikker shopping. Iblant glemmer man å regne med byens fantastiske utvalg av strender i reiseplanene.

Jumeirah Beach kalles den kyststripen som strekker seg fra de historiske kvartalene i nord og ned til Jumeirah Beach Residence (JBR) ved Dubai Marina i sør. Kyststripen består av flere kritthvite strender, både offentlige og private, der du kan nyte krystallklart vann på varme feriedager.

Severdigheter langs Jumeirah Beach

Langs Jumeirah Beach finnes mange hoteller og restauranter. Områdets lange strender har adgang til bekvemme fasiliteter slik som omkledningshytter, toaletter og løpestier for den som har pakket ned joggeskoene. Barna kan more seg i vannparken, mens den voksne eventyreren kan leie en kajakk, et turfboard, wakeboard eller kjøre i bananbåt.

Siden Jumeirah Beach er så lang, passerer stranden flere severdigheter og opplevelser. Så uansett hvor du velger å legge ned håndkleet, er du antageligvis i nærheten av et eventyr. I den nordlige delen av Jumeirah Beach finnes blant annet Dubai Zoo. I den midtre delen finnes den populære stranden Kite Beach, som er kjent for sitt gode utvalg av vannsport, spesielt kitesurfing, slik navnet røper. Sør for Kite Beach rager luksushotellet Burj Al Arab, og der kan du koble av med en fantastisk lunsj. Eller hvorfor ikke avlegge et besøk i det suverene badelandet Wild Wadi Water Park™? Fra Jumeirah Beach kan du dessuten ta deg ut på palmeøya Palm Jumeirah, som prydes av det enorme hotellet Atlantis The Palm lengst ut på øya.

JBR – Jumeirah Beach Resort

Jumeirah Beach Resort er et 1,7 kilometer langt bolig- og hotellområde som ligger lengst sørvest på kyststripen som kalles Jumeirah Beach. Området ligger ved stranden til Persiabukta og har et førtitall skyskrapere (både bolighus og hoteller) med plass til 15 000 beboere.

Her finnes The Walk, som ikke bare er en av Dubais mest besøkte restaurant- og butikkstrøk, men også hjem for JBR Beach og den tilgrensende Marina Beach. Det kilometerlange strandområdet er et populært tilholdssted for både badehungrige turister og innfødte dubaiere.

Hvis du bor i JBR, er du dessuten i nærheten av den umåtelig populære og koselige Dubai Marina. Der kan du ta inn på fantastiske hoteller, shoppe på den rolige Dubai Marina Mall, booke en avslappende båttur eller bare promenere forbi trendy kafeer og butikker.

Hoteller i Jumeirah

Det finnes masser av hoteller å sjekke inn på langs Jumeirah Beach. Mange av hotellene ligger ved JBR og Dubai Marina og ute på palmeøya The Palm. Her lister vi opp et utvalg av hotellene du bør sjekke ut før reisen:

Endre karthøyde

Mer langs Jumeirah Beach

Reiseguider om UAE

Oppdag UAE hoteller