Besøk De forente arabiske emiraters hovedstad Abu Dhabi

Med sine ca. 1 million innbyggere er Abu Dhabi Emiratenes hovedstad. Emiratenes største emirat i areal gjør det som forventes av dets status. Velkommen til en verdensby med en minst like futuristisk skyline som Dubai, og med et aktivitetstilbud som aldri vil ta slutt. Abu Dhabi ligger på en T-formet øy der det urbane fastlandet munner ut i Persiabukta gjennom kritthvite sandstrender. At det samme stedet for noen tiår siden besto av en liten fiskerlandsby er vanskelig å forstå.

Abu Dhabi er et yrende sentrum for landets politiske og industrielle aktiviteter. Samtidig er byen en enorm møteplass for kultur og handel på grunn av sin stilling som Emiratenes hovedstad. Den byggtekniske ekspertisen som finnes innenfor emiratets grenser planlegger og skaper fremtidens samfunn.

Abu Dhabi – et emirat for opplevelser

Akkurat som de andre emiratene er Abu Dhabi fullt av opplevelser, aktiviteter og severdigheter. Klimaet er svært temperert, så for den som liker å bade ligger den kilometerlange stranden Corniche Beach nær sentrum.

Hovedstaden byr selvsagt på luksusshopping. Ikke gå glipp av et besøk til de gigantiske kjøpesentrene Yas Mall og Marina Hall.

Underholdning og opplevelser er ikke noe som hverken Abu Dhabi eller de andre emiratene er tilbakeholdne med. En godt besøkt temapark som byr på grenseløse opplevelser er Ferrari World, der du kan teste hvor modig du er ved å sette deg i verdens raskeste berg-og-dal-bane, Formula Rossa.

Abu Dhabi er De forente arabiske emiraters største emirat i areal, noe som medfører store muligheter for eventyr utenfor hovedstadens grenser. Det finnes turstier, og for den som vil prøve å ri finnes det enorme anlegg et stykke utenfor hovedstaden.

Et absolutt must for alle som besøker Abu Dhabi er å oppleve den storslåtte Sjeik Zayed-moskeen. Den gigantiske, hvite moskeen med utsmykninger i gull har plass til hele 40 000 personer.

Masdar – den miljøvennlige byen

Et stykke utenfor hovedstaden bygges for tiden en helt ny by, Masdar. Initiativet rundt Masdar har som mål å gjøre byen til verdens mest miljøvennlige sted. Fri for biler, CO2-utslipp og avfall.

Den første etappen av byggingen var planlagt ferdigstilt i 2015, mens hele byen skal stå ferdig senest i 2025. Masdar skal gi plass til ca. 50 000 innbyggere, og håpet er at byen skal være et forbilde for bærekraftig utvikling over hele verden bl.a. ved å:

  • bruke konsentrert vind- og solenergi
  • gjenbruk, gjenvinning og kompostering av avfall
  • byggeprodukter skal ha et høyt innhold av gjenvunne og bærekraftige materialer
  • plante- og dyrearter skal bevares eller omplasseres
  • arbeidsforhold og lønninger skal være rettferdige og gjenspeile internasjonale standarder

Byggingen av Masdar er i full gang, og virksomheter og institusjoner har allerede startet opp i byen. Spørsmålet er om det er mulig å skape en by helt uten biler med nullutslipp av karbondioksid og avfall. Det gjenstår å se, men initiativet er allerede på god vei. Initiativtagerne til Masdar er regjeringen i De forente arabiske emirater og Verdens naturfond WWF.

Les om flere spennende aktiviteter i nærheten av Abu Dhabi nedenfor.

Bestill nå!

Aktiviteter i Abu Dhabi

Sju emirater – sju fantastiske destinasjoner