Bilde : Katarina Premfors

Alt du trenger å vite om Dubai

Solgaranti og varmt klima. Moderne verdensmetropol møter paradisstrender. Dubai er blitt kalt Midtøstens svar på både Miami og Las Vegas. Men ingen av sammenligningene yter egentlig byen rettferdighet. Dubais unike miks av spektakulære bygninger, unike aktiviteter, mat og byens rike kulturliv – midt ute i ørkenen – må oppleves med egne øyne.

Etter en drøyt 6 timer lang flyreise kan du spise BBQ på sanddynene, la deg henføre av utsikten fra verdens høyeste bygning Burj Khalifa, ta deg en dukkert ute ved den ikoniske palmeøyas eventyrlige strandstriper og stå på ski innendørs – alt i løpet av ett døgn.

I areal er Dubai omtrent like stort som Kapp Verde, mens befolkningen på 2,4 millioner (2015) tilsvarer nesten halve Norge. Emiratet ble etablert i 1833 ved fiskerlandsbyen Bur Dubai. Arabisk er det offisielle språket, mens engelsk fungerer som internasjonalt hjelpespråk. Det gjør at bl.a. veiskilt er på både arabisk og engelsk, samtidig som registreringsskilt på biler følger europeisk standard.

Vi i Visit UAE har samlet en rekke guider og nyttig informasjon om hva du kan gjøre på din Dubai-reise, men vi vil allerede her gi deg 5 tips om aktiviteter i Dubai:

5 ting du ikke bør gå glipp av i Dubai

1. Utsikten fra Burj Khalifa

Siden 2010 har verdens høyeste bygning vært i Dubai: Burj Khalifa. Den enorme fasaden strekker seg hele 828 meter opp i luften. Det går an å overnatte på Burj Khalifas eget hotell som ligger halvveis opp i bygningen, eller besøke utsiktsplassene i 124. eller 148. etasje. Det er ikke bare bygningen i seg selv som er verd et besøk – i direkte tilknytning til Burj Khalifa finnes blant annet en enorm park og verdens største kjøpesenter, Dubai Mall.

2. Luksusen i Burj Al Arab

En like ikonisk og eksklusiv skyskraper som Burj Khalifa er det seillignende, femstjerners luksushotellet Burj Al Arab. Til innredning brukes kun de mest eksklusive materialene, restaurantene er i verdensklasse, og hotellet har ingen vanlige hotellrom, kun suiter, der den minste er 169 kvadratmeter stor. For den som ikke har mulighet til å sjekke inn på luksushotellet er det fremdeles mulig å besøke hotellet for en lunsj utenom det vanlige. Eller hvorfor ikke besøke hotellet for en afternoon tea?

3. Skikjøring midt i sommervarmen.

Inne i shoppingsenteret Mall of the Emirates finnes det kunstige alpinsenteret Ski Dubai som består av fem bakker, der den lengste er 400 meter. Så for den som ønsker å gjøre noe helt annet i solferien sin og slippe unna den varme utetemperaturen er kanskje et besøkt til Dubais slalåmbakker et alternativ.

4. Fantastiske vannparker

Barn leker i vattnet i Dubai

De forente arabiske emirater er fullspekket med heftige vannparker for alle aldre. I Dubai finnes selvsagt flere, og mange av dem har sine unike temaer. Hotellkomplekset Atlantis The Palm har sin Aquaventure Waterpark og et steinkast fra Burj Al Arab finner man Wild Wadi Waterpark™. Et besøk til en vannpark er en selvsagt aktivitet for barnefamilien. Les vår guide til vannparker i De forente arabiske emirater. Les vår guide til vannparker i De forente arabiske emirater.

5. Det enorme kulturtilbudet

Dubai har et stort kulturtilbud – fra alle verdens hjørner. På grunn av den stadig økende tilstrømningen av turister og mangfoldet av nasjonaliteter i Dubai finnes det mye å oppleve. Dubai kan blant annet skilte med et moderne, arkitekttegnet operahus. Det finnes en rekke vakre moskeer her, og du kan studere emiratets mange souker (lokale markeder). I fremgang er også Dubais kunstdistrikt, Al Quoz. Det begynte med et tjuetalls kunstgallerier, men er nå blitt til en nesten 50 000 kvadratmeter stor bydel som blander mote, musikk, mat og kulturelle tilstelninger.

Bestill nå!

Aktiviteter i Dubai

Sju emirater – sju fantastiske destinasjoner