Bilde : Jakub David

Emiratenes østre perle – Fujairah

Emiratet Fujairah er oppdelt i to adskilte deler som opptar størsteparten av den østre kyststripen i De forente arabiske emirater som vender seg mot De arabiske hav i Det indiske hav. Fujairah er kjent for sin blanding av mektige fjelltopper og kritthvite sandstrender. Fullstendig komfort og avslapning på et all-inclusive-hotell eller et aktivt friluftsliv – her kan dere forene alles ønsker.

Ta deg en dukkert på Al Aqua Beach, begi deg til Emiratenes eldste moské i Bidya, smak på lokale delikatesser på fiskemarkedet i Khorfakkan, dra på jeepsafari til Musandam Dibba, eller ta en tur den nærliggende metropolen Dubai i løpet av dagen (2 timers biltur).

Fujairah er reisemålet for fullstendig avkobling for hele barnefamilien eller det perfekte valget for reisende som ønsker seg litt av alt mulig. Emiratet er også et fantastisk sted for dem som søker reisemål og opplevelser som ligger nær naturen.

Et fantastisk reisemål to timer fra Dubai

Fujairah ligger på Den arabiske halvøyas østside med kyst mot Det indiske hav. Med bil tar du deg til Dubai på to timer, mens avstanden er enda kortere til flere av de mindre emiratene, for eksempel Ajman og Ras al-Khaimah. Strendene er milelange med kritthvit sand og uendelige muligheter for sol og bad. Ikke minst gjelder det favorittstranden al-Aqah, som dessuten har flere eksklusive resorter ved strandkanten. I Fujairah er det også sjeldent man opplever større bølger og strømmer, noe som gjør emiratet til et virkelig samlingspunkt for snorkling i Emiratene.

Kvinna och barn på Al Aqah Beach

På flere steder tilbyr Fujairah noen av de mest naturskjønne områdene i De forente arabiske emirater, mye takket være storslåtte fjellmassiver. Det gjør også dette emiratet til et godt besøkt reisemål for mange friluftselskende turister. Hajarfjellene er den høyeste fjellkjeden på Den arabiske halvøya, som strekker seg langs store deler av Omans og De forente arabiske emiraters østkyst. Det gjør Fujairah til et perfekt utgangspunkt for aktive reisende som ønsker å oppleve fjellkjedens mektige utsikt.

Les vår guide til Hajarfjellene!

Bo på fantastiske hoteller ved havet

Med utsikt over Persiabuktas utløp i Det indiske hav ligger flere førsteklasses hoteller der servicen er total, slik at du kan fokusere på reisen din.

Fairmont Fujairah Beach Resort egner seg ypperlig for reisende som er opptatt av friluftsliv og helse, da hotellet er spesielt utformet for dem som ønsker å holde seg aktive under oppholdet.

Radisson Blu Resort Fujairah er et all-inclusive-hotell der avkobling står i sentrum. Med en privat strand, enestående bassengområder og vidunderlig mat er hotellet perfekt både for barnefamilier og par.

Bestill nå!

Aktiviteter i Fujairah

Sju emirater – sju fantastiske destinasjoner