Ras Al Khaimah – for den aktive reisende

En times biltur nord for Dubai finner du emiratet Ras al-Khaimah. Et reisemål som har opplevd en eksplosjonsartet vekst i popularitet, fremfor alt blant aktive reisende. Hvorfor? Verden har fått øynene opp for det allsidige og rimelige Ras al-Khaimah. De forente arabiske emiraters nordligste emirat kan, akkurat som de andre emiratene, skilte med strender og shopping i verdensklasse. Men det har også, til forskjell fra for eksempel Dubai, majestetiske fjellpartier som reiser seg opp av ørkensanden.

Et reisemål for de aktive

Ras al-Khaimah har et miljø som åpner opp for eventyr av alle slag. Det er vanlig at reisende velger nettopp dette emiratet for å være nær steder der man kan klatre, gå på fotturer og sykle. Her finnes Emiratenes høyeste fjelltopp, fantastiske golfbaner og vannsport.

Ras al-Khaimahs utvalg av opplevelses- og friluftsaktiviteter er i en klasse for seg blant De forente arabiske emirater. Langs emiratets kritthvite sandstrender kan du prøve en rekke typer av vannaktiviteter, slik som parasailing, snorkling og dykking, wakeboard og seiling. På Jazirah Aviation Club kan du prøve toppmoderne hanggliding og få en unik mulighet til å se Emiratenes fantastiske kyststripe ovenfra. På Challenging Adventure Center finnes aktiviteter som lar deg nyte naturen, slik som klatring, rappellering, kajakkpadling og terrengsykling. For den som liker fart og adrenalin finner du emiratets fremste gokartbane på RAK Track.

Siden 2007 er Ras Al Khaimah halvmaraton blitt arrangert. Arrangementet har klart å tiltrekke seg oppmerksomheten fra sportsredaksjoner verden over, og arrangørene satser mye på løpets publisitet for å lokke til seg eliteløpere fra hele verden. Allerede da løpet gikk av stabelen for første gang i 2007 lyktes kenyaneren Samuel Wanjiru å sette verdensrekord.

Les vår guide til eventyrmekkaet Ras al-Khaimah for mer inspirasjon!

Ras al-Khaimah for barnefamilien

Ras al-Khaimah egner seg ypperlig for barnefamilier. Langs kysten av emiratet finnes lange striper av strender med klart, blått vann og plass for alle badere. Mange foretrekker det varme havvannet, men et besøk til temaparken Iceland Water Park slår sjelden feil. Vannlandet gjenspeiler et islandskap, og der finnes bl.a. verdens høyeste kunstige foss og en rekke gigantiske sklier.

Iceland Water Park i Dubai

En litt roligere familieaktivitet er å besøke Al Jazirah Al Hamra – en nifs spøkelsesby ved kysten. Der livnærte folk seg av perlefiske på 1800-tallet, men de siste innbyggerne forlot byen på 1960-tallet. Dersom du ikke har fått nok av historie fra emiratet, så kan du få et innblikk i regionens 7000 år lange historie ved å ta en utflukt til 1500-tallsfestningen Dhayah og Nasjonalmuseet i Ras al-Khaimah.

Avrund deretter familieturen med litt shopping på Al Hamra Mall eller reis på en dagstur til Dubai, som bare ligger en times biltur unna.

Al Sawan Camel Track – Emiratenes svar på V75

Liker du å spille på hester? Det nærmeste man kommer V75 og trav i De forente arabiske emirater er på kamelløpsbanen Al Sawan. Der kan du se ryttere konkurrere på kameler i svært høye hastigheter.

Bestill nå!

Aktiviteter i Ras Al Khaimah

Sju emirater – sju fantastiske destinasjoner