Bilde : Huzaifa Sheikh

Sharjah – UAE:s kulturelle hjerte

Selv om man befinner seg bare en halvtime unna verdensmetropolen Dubai, havner Sharjah ofte i skyggen. Ufortjent, med tanke på det store tilbudet denne kulturelle perlen har av orientalske severdigheter. Her kan du krysse på kanalene på tradisjonelt vis i en dhow, besøke et eller flere av alle museene i byen og beundre kuplene på Al Noor-moskeen.

Emiratet med det beste utgangspunktet

Hvis du virkelig vil lære Emiratene å kjenne, og rekke å besøke så mange av dem som mulig, er det smart å velge Sharjah som leir for reisen.  Emiratet er absolutt det beste utgangspunktet for de som vil reise rundt i landet.  Sharjah grenser til alle de andre emiratene i landet: Abu Dhabi rett sørover, Dubai i vest, Ajman nordvest, Umm al-Qaywayn i nord og både Fujairah og Ras al Khaimah i øst. Dessuten er grensen til Oman rett sørøst.  Sharjah er det tredje største emiratet i De forente arabiske emirater, og det eneste med kystlinje både mot Persiabukta og Omanbukta.

Perfekt til en helsereise

Kom i form og finn velbehaget i Sharjah. Emiratet har et strikt forhold til alkohol siden størstedelen av befolkningen er muslimer.  Så hvorfor ikke benytte anledningen til pleie kropp og sjel når du besøker Emiratene. Det er enkelt å komme sg ut på utflukter og ta i bruk naturområdene i UAE. Hvis du bor i Sharjah City har du dessuten strandpromenader og den kritthvite kyststripen rett i nærheten.  Emiratet jobber dessuten hardt med sin egen helse-profil, og er blitt utnevnt til WHO Healthy City av Verdens helseorganisasjon.

Strand i Sharjah

Aktiviteter

Emiratet Sharjah har stort fokus på kultur og et stort utvalg av utdanningsinstitusjoner. Det bidrar til at Sharjah ikke er noe unntak når det gjelder utvalg av aktiviteter og severdigheter. Her er noen av de severdighetene vi i Visit UAE vil framheve:

Al Majaz Waterfront

Slapp av i den fantastiske parken foran Khalid Lake. Spis et måltid på en av restaurantene ved vannet eller gå en tur i de grønne delene av parken. 

Al Hisn Sharjah

Fortet i Sharjah som ble bygget på 1800-tallet, ble ødelagt på 1970-tallet og er nå bygget opp igjen til museum.

Sharjah Light Festival

Lysfestivalen i Sharjah er et årlig lysshow som er spredt på flere steder i byen. Her brukes det aller siste innen lysteknikk og festivalen vokser fra år til år.  I løpet av et par netter lyses bl.a. landemerker og moskeer opp med innovativ, tredimensjonal lysteknikk. 

Akvariet i Sharjah

Besøk Akvariet i Sharjah som har samlet mer enn 250 ulike marine arter.

Bestill nå!

Aktiviteter i Sharjah

Sju emirater – sju fantastiske destinasjoner