Stopp opp i Umm al-Qaywayn

Mellom nabo-emiratene Sharjah og Ras Al Khaimah fører Umm al-Qaywayn en anonym tilværelse.  I utstrekning er emiratet det nest minste blant alle i De forente arabiske emirater, og det ligger nord i landet med kyst mot Persiabukta. Her er klimaet selvsagt hett og den årlige nedbøren er liten.  Takket være beliggenheten til havet, kommer det nesten daglig svalende bris fra havet i sommerheten

Turismen i Umm al-Qaywayn er først og fremst sentrert rundt strendene i Persiabukta til tross for at emiratet strekker seg et stykke inn i fastlandet. Utenfor den samme kysten finnes sju fine sandstrender omgitt av mangroveskog.  Tre av dem, Al Sinniyah, Jazirat Al Ghallah og Al Keabe, kan sees fra gamlebyen i Umm al-Qaywayn der havneområdet fortsatt har steinhus i korall fra byens opprinnelige innbyggere. 

Til tross for at emiratet ikke kan sammenlignes med bl.a. Dubai og Abu Dhabi i popularitet, har det en lang historie. Aktiviteter og severdigheter finnes rundt hvert hjørne for den som stopper opp og ser seg rundt. Dette må du få med deg på reisen gjennom Umm al-Qaywayn:

Dreamland Aqua Park

Vannparken som ble anlagt på 1990-tallet og ble innviet under parolen “glede er en rettighet for alle”. Den som er på gjennomreise i f.eks. Dubai, kan leie en campinghytte ved vannparken som fortsatt er en av de største familie-attraksjonene i Midtøsten. Gjør et virtuelt besøk her og nå!

Umm al-Qaywayn Fort

Fortet var opprinnelig bolig for emiratets herskere og beskyttet inngangen til gamlebyen. Fra fortet hadde man overblikk over havet fra den ene siden og bukta inn mot byen fra den andre.  Senere ble fortet politistasjon og etter det museum med mange gjenstander fra områdets forhistoriske tid.

Den gamle havnen

Den gamle havnen i Umm al-Qayway ligger i de gamle delene av byen som ser ut over det tradisjonelle båtbyggeriet der håndverkere fortsatt bygger de klassiske dhow-båtene.

Aktiviteter i nærheten av Umm al-Qaywayn