Alkohol, tips og rett klær – dette gjelder i UAE

  1. 2 Oktober 2017
  2. Generelt

For å unngå unødvendige kulturkrasj og for å unngå å trampe noen på tærne, har vi svart på noen av de vanligste problemene om rett og galt i UAE.

Ta skikken dit du kommer. Det er en bra grunnregel å forholde seg til når du besøker De forente arabiske emirater. Samfunnet er gjennomsyret av muslimske skikker og regler som du som turist forventes å respektere. I utgangspunktet handler det om sunn fornuft, og er på ingen måte vanskelig å forholde seg til. For å unngå unødvendige kulturkollisjoner og for å unngå å trampe noen på tærne, har vi svart på noen av de vanligste spørsmålene om rett og galt i UAE.

Kan jeg drikke alkohol i UAE?

Ja, men ikke offentlig . På hoteller, restauranter, barer, nattklubber og andre steder som har skjenkebevilling, er det akkurat som hjemme. Det bør imidlertid nevnes at den liberale holdningen mot alkoholforbruket generelt, kan variere mellom emiratene. For eksempel har Sharjah en mer konservativ holdning til alkohol enn Dubai. Drikk deg aldri beruset på offentlige steder.

Hva anses å være rett klær i De forente arabiske emirater?

Utenfor strand- og bassengområdet bør klærne dekke kroppen fra kneet til skuldrene. Shorts og skjørt går bra, men lange bukser eller capribukser er å foretrekke. Unngå tettsittende ​​plagg og dekk skuldrene dine mens du går i de arabiske kvarterene og besøker moskeer. På strender og bassenger kan du bære vanlig badetøy. Den eneste begrensningen å forholde seg til er at kvinner ikke har lov å sole seg toppløs.

Er det forventet at jeg skal tipse etter restaurantbesøk?

Tipsekulturen i De forente arabiske emirater minner om det norske. Det er ikke et krav, men det forventes fortsatt av deg hvis servicen har vært bra. Noen ganger er servicen allerede inkludert i regningen. Hvis ikke, legg til 10-15 prosent for å forsikre deg om at servitøren eller drosjesjåføren får tildelt noen ekstra dirhamer. Lønns- og arbeidssituasjonen for tjenestearbeidere i UAE er ofte dårlige, så vær nøyaktig med å respektere og tipse folk som gjør din reise enklere.

Kan jeg prute på prisen i butikker og markeder?

Det er faktisk akseptabelt å forhandle om prisen i noen vanlige butikker. Men hvis du vil unngå pinlige situasjoner, er det best å spare prutingen din til shoppingturen i UAEs lokale markeder – soukene. Her kan du uten å skamme deg forhandle hardt med selgerne uten et stresset miljø.

Hvilke oppførsler og samtaler bør jeg unngå i det offentlige?

Unngå å være for intim og å vise åpen kjærlighet på offentlige steder. Kysser og klemmer i offentlige miljøer anses ikke som god oppførsel. Å snakke ille om landet, spøke på bekostning av sjeikene, diskutere politikk eller religion er heller ikke noe som emirataraberne setter pris på.

Flere guider