Bilde : Noora Al Suwaidi

Eventkalender – Dette skjer i De forente arabiske emirater i 2018

  1. 2 Oktober 2017
  2. Aktiviteter

Det er alltid noe på gang i Dubai, Abu Dhabi og alle de andre emiratene

På tide å finne frem markørpennen! Kalenderåret 2018 byr på masser av spennende hendelser og arrangementer i hele De forente arabiske emirater. Det er alltid noe på gang i Dubai, Abu Dhabi og alle de andre emiratene – vi har listet opp noen av høydepunktene du bør sjekke ut for hvert emirat når du besøker Emiratene.

Kvinna på rea i Dubai

Dubai

Dubai Shopping Festival – 26. desember 2017–17. januar 2018

Innledningen av Dubai-året er tilegnet shopping og mote. I løpet av en drøy måned er det skikkelige salg i byens butikker, enorme kjøpesentre og souk-markeder. Et paradis for alle som elsker å gjøre et kupp!

Dubai Marathon – 26. januar

Snør på deg løpeskoene! Dubais årlige maraton starter på stranden  Madinat Jumeirah, et steinkast fra Burj Al Arab, og går deretter videre langs hele Dubais lange strandpromenade Jumeirah Beach Road.  Dersom 4,2 mil føles litt vel overveldende, så arrangeres det også løp som er 10 og 4 km.

Dubai Duty Free Tennis Championships 2018 – 19. februar–3. mars

Opplev verdens beste tennisspillere kjempe om en ATP-tittel på Dubai Duty Free Tennis Stadium. Arenaen er blitt kåret til tourens beste og gir tilskuerne fantastiske plasser å oppleve matchene fra.

Emirates Airline Dubai Jazz Festival 2018 – 21.–23. februar

Den sekstende utgaven av Dubais årlige jazz-, blues- og popfestival byr også i år på musikk i verdensklasse. Med headliners som Duran Duran, John Legend og Ricky Martin valfarter musikkelskere fra hele verden i tre dager til Dubai Media City Amphitheatre.

Dubai International Boat Show 27. februar–3. mars

Alle båtelskeres ønskedrøm! Gå en tur langs Dubai Canal og mist pusten på grunn av alle luksusyachtene i millionklassen som er samlet her. I tillegg til å slentre rundt på bryggene kan du  Dubai Boat Show også prøve deg på flere forskjellige vannsporter – slik som paddleboard, kajakk, vindsurfing og mye annet!

Taste of Dubai – 8.–10. mars

Dubais umåtelig populære festival for deg som er en ekte «foodie». Tre dager med utsøkt fine dining, street food, drikke og musikk som går av stabelen i begynnelsen av mars på Dubai Media City Amphitheatre.

Art Dubai – 21.–24. mars

Sving innom galleriet Madinat Jumeirah i Al Sufouh i slutten av mars og nyt kunst fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia. Den tolvte utgaven av Art Dubai har utstillinger som dekker samtidige, moderne og tradisjonelle kunstuttrykk. Anbefales!

Dubai World Cup 2018 – 31. mars

Hesteveddeløpet Dubai World Cup 2018 er blant de største hendelsene i regionen i 2018. I tillegg til enestående livesport byr arrangementet på Meydan Racecourse, i sann Super Bowl-ånd, både på storslått fyrverkeri og konsertopptredener.

Middle East Film and Comic Con 2018 – 5.–7. april

Mellom 5. og 7. april åpner Dubai World Trade Centre opp dørene for det største popkulturelle arrangementet i Midtøsten. Middle East Film and Comic Con lokker hvert år opp imot 50 000 besøkende og er et mekka for den som elsker film, TV, tegneserier, manga og mye mer.

Romeo & Juliet at the Dubai Opera – 19.–21. april

For deg som søker en kulturell opplevelse av den høyere skole, så settes den klassiske ballettforestillingen om Romeo og Julie opp på Dubai Opera i april måned. Det loves dramatiske toner, romantikk i overflod og trollbindende ballett.

Al Gaffal Long Distance Race 2018 – 3.–13. mai

Hver gang man befinner seg nær vannet i Emiratene, kan man skimte dem, dhow-båtene. De karakteristiske båtene har historisk sett utgjort navet i arabisk sjøfart. I konkurransen Al Gaffal Long Distance Race hylles deres betydning. De nesten 20 meter lange dhow-båtene heiser seil fra Sir Bu Nair-øya og går i mål ved det berømte hotellet Burj Al Arab.

Dubai Summer Surprises 2018 – 22. juni–4. august

I Emiratenes glohete sommermåneder forvandles Dubai til en by der shopping og underholdning står i sentrum. Gjør et kupp i butikkenes og kjøpesentrenes salg, spis ekstra billig på flere luksusrestauranter eller ta med barna på et heftig barneshow.

Fashion Forward Dubai – 25.–27. oktober

FFWD er et arrangement som løfter frem de nyeste kolleksjonene til lokale moteskapere. En fest for øyet som innebærer ekstravagante kreasjoner, catwalkoppvisninger, «fashion talks» og en forsmak på det du selv kommer til å ha på deg neste sesong. Dubai Design District d3 er skueplassen for Fashion Forward Dubai.

Dubai Design Week 12.–17. november

Synes du at farge og form er det beste som finnes? Da bør du sette kursen mot Dubai i midten av oktober når Dubai Design Week som også avholdes i det kreative distriktet rundt Dubai Design District d3. Dubais designuke har høy status internasjonalt og omfattet i 2017 design fra hele 45 forskjellige land.

UAE National Day – 2. desember

Hvert år feires De forente arabiske emiraters nasjonaldag med pomp og prakt over hele landet, selvsagt også i Dubai. Den 2. desember markeres unionen mellom de sju emiratene, og det innebærer at hele Dubai utsmykkes med flagg, avholder festlige parader og skyter opp fyrverkeri.

Dubai International Film Festival – 6–13. desember

Det er alltid tett mellom stjernene på Dubai International Film Festival. Hollywood-stjernene pleier å strømme inn når DIFF viser kvalitetsfilmer fra alle verdenshjørner. Hovedsalen er det fantastiske Souk Madinat Theatre, men filmene vises også utendørs på stranden Jumeirah Beach, i Mall of the Emirates og også på Galleria Mall.

Abu Dhabi

Van Gogh Alive – The Experience – 14.–26. februar

Slik har du garantert aldri opplevd Vincent van Gogh før. På den hyllede utstillingen Van Gogh Alive – The Experience projiseres 3000 bilder av den legendariske kunstnerens kunst på vegger, gulv og tak, samtidig som mesterverkene akkompagneres av et spesialkomponert soundtrack med klassisk musikk. Hvor finner utstillingen sted? På National Theatre i Abu Dhabi.

ITU World Triathlon Abu Dhabi 2018 – 2.–3. mars

Den globale triatlonsesongen for 2018 begynner i Abu Dhabi i mars måned. Benytt anledningen til å få et glimt av deltagerne når de svømmer, sykler og løper i Abu Dhabi-landskapet. En konkurranse som er åpen for både eliteutøvere og amatører.

Camel Racing – 20.–30. mars

I Skandinavia beskrives som oftest kamelen som et dyr for stille transporter gjennom et ørkenlandskap. I Abu Dhabi og Emiratene er kamelløp et like naturlig innslag som trav. Løp holdes fremfor alt på hverdager om morgenen, og sesongfinalene går av stabelen på Al-Wathba Camel Racetrack i mars.

Al Ain Cultural Programme 2018 – pågår frem til 31. mai

Al Ain er den nest største byen i emiratet Abu Dhabi og faktisk den fjerde største i hele De forente arabiske emirater. «Oasen», som byens navn betyr, er rik på lokal kultur og severdigheter. Al Ain Cultural Programme er en satsing som gjør en oppmerksom på historiske plasser som al-Ain-oasen, al-Jahili-fortet, Qasr Al Muwaiji, Al Ain Palace Museum, Al Ain National Museum, Al Qattara Arts Centre og Souq Al Qattara.

Formel 1, Abu Dhabi Grand Prix – 25. november

Arrangementet som satte Abu Dhabi på verdenskartet – Formel 1-løpet som hvert år går på Yas Marina Circuit. Hvis du ikke har muligheten til å oppleve farten på nært hold fra tribunen, kan du i det minste besøke fornøyelsesparken Ferrari World,  som ligger like i nærheten.

Ras Al Khaimah

Happiness Festival – 14.–17. februar

Ifølge Happiness Festival går nøkkelen til lykke via magen. Foodtruck-kollektivet The Truckers står for maten og tilbyr et tjuetall forskjellige matkonsepter. Lokale band, DJ-er, kunstnere, komikere og barneaktiviteter bidrar til en herlig atmosfære på festivalområdet som ligger på al-Marjan-øya.

Ras Al Khaimah Fine Arts Festival – 16. februar–2. mars

Den beste måten å oppleve emiratets kunstmiljø på er å besøke National Museum of Ras Al Khaimah mellom 16. februar og 2. mars. Da holdes nemlig et stort antall utstillinger og workshops i regi av kunstfestivalen, som er blitt arrangert hvert år siden 2013.

Al Sawan Camel Race Track – fra oktober

Al Sawan Camel Race Track er den viktigste banen i Ras al-Khaimah for en av Emiratenes største nasjonalsporter – kamelløp. Sett kursen mot banen på fredag morgen mellom kl. 06.30 og 09.30 hele vinteren for å se når regionens beste kameljockeyer spenner musklene i nervepirrende oppgjør.

Ajman

Ajman

Ajman Fireworks Festival – 29. november–25. januar

Er du svak for mektige fyrverkerishow? Da er et hett tips å begi seg til Ajman Corniche hver torsdag mellom slutten av november og januar. Et av Midtøstens største festivaler for fyrverkeri kommer da til å lyse opp strandpromenaden og store deler av byen.

Ride Ajman 2018 – 13. april

Sykkelløp som passerer mange av Ajmans mest kjente landemerker. Proffene sykler 115 km mens amatørene kun trenger å tråkke 58 km. Opplev når syklistene tråkker i vei fra startbåsen ved Al Zorah!

International Museum Day – 18. mai

Ajman Museum tilhører er et av drøyt 40 000 museer verden over som parallelt arrangerer International Museum Day. En ypperlig anledning for deg som turist å lære deg mer om Emiratenes minste emirat.

Fujairah

Gran Fondo Fujairah 2018 – 30. mars

Fujairah er et populært emirat blant reisende som liker sport og friluftsliv. Gran Fondo Fujairah er et av de nyere sykkelløpene i Emiratene og tilbyr to herlige strekninger i Fujairahs vakre ørken- og fjellandskap. Start og målgang skjer ved Fujairah Marina.

World Heritage Day – 18. april

Akkurat som mange andre steder i verden så feirer Fujairah hvert år UNESCO World Heritage Day. Dagen kaster lys over regionens historiske severdigheter, og festlighetene råder vanligvis ved Fujairah-fortet med danseoppvisninger, matboder, musikk og annen kultur på programmet.

Sharjah

Sharjah Light Festival 2018 – 7.–17. februar

Moskeer og andre landemerker blir druknet i heftige lyskombinasjoner. Det vil bli det åttende året på rad at Sharjah Light Festival lyser opp store deler av byen med avanserte lysbad som får deg til å miste pusten.

Sharjah International Book Fair 2017 – 31. oktober–10. november

Tempoet er roligere på emiratets årlige bokmesse. Arrangementet har som mål å gjøre Sharjah til det naturlige midtpunktet for litteratur i regionen, samt gjennom utstillinger, workshops og kulturelle programmer å gi alle bokelskere en sosial møteplass.

UIM Formula 1 Power Boat Championship Sharjah Grand Prix – 13.–15. desember

Se racerbåtenes svar på formel 1 svisje seg frem over bølgene i Khalid-lagunen. Det vil si midt i sentrum av Sharjah. En fartsfest uten like som må oppleves på stedet!

Flere guider