Ting å gjøre i Dubai: 24 timer til overs i Dubai?

  1. 20 Juni 2018
  2. Aktiviteter

Det finnes en overflod av ting å gjøre i Dubai. Hvem vet, kanskje trives du så pass godt at du legger om ferieplanene fullstendig?

Har du en annen hoveddestinasjon enn De forente arabiske emirater, men en lang mellomlanding i Dubai på veien dit? Du trenger ikke bare å fordrive tiden i tax-free-butikkene på verdens mest trafikkerte flyplass, Dubai internasjonale lufthavn. Benytt heller anledningen og tilbring en dag eller noen timer i en verdensby.

Uansett om du mellomlander eller bor i et annet emirat i ferien din og har lyst til å dra på en dagstur, så er Dubai en perfekt 24-timersdestinasjon. Det finnes en overflod av ting å gjøre i Dubai. Hvem vet, kanskje trives du så pass godt at du legger om ferieplanene fullstendig?

Så mellomlander du i Dubai

Det er smidig og enkelt å ta seg til sentrum av Dubai fra flyplassen. Du kan på forhånd bestille en komplett mellomlandingspakke hvis du flyr med Emirates. Men det går like fint å få et midlertidig besøksvisum dersom du nettopp er ankommet. Ved ankomsten begir du deg til skranken for hoteller og visum som ligger i ankomsthallen.

Enten du velger å ta Dubais førerløse metro, drosje eller buss, så tar en reise til sentrum av Dubai mellom 15 og 30 minutter.

Formiddag – ta utgangspunkt i verdensrekordenes Downtown Dubai

Som sagt er det å finne aktiviteter å gjøre i Dubai snarere et spørsmål om harde prioriteringer enn å lete etter mulige alternativer. Iblant kan det faktisk føles vanskelig å få en oversikt over tilbudet, spesielt hvis man kun har noen dyrebare timer til gode.

Geografisk sett er det smart å innlede døgnet i Dubai i den sentralt beliggende bydelen Downtown Dubai. Her ligger nemlig et vell av byens mest kjente severdigheter. Det mest iøynefallende er selvsagt verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Hvis du kommer tidlig på morgenen, har du best sjanse for å slippe køene til den utrolige utsikten på observasjonsdekket på toppen av bygningen.

Ved foten av Burj Khalifa fortsetter rekordtemaet i form av verdens største koreograferte fontene Dubai Fountain. Du får oppleve minst ett overdådig vannshow hvis du tar turen forbi. På utvalgte tidspunkt på dagen finner det sted et show hver halvtime. Dubai Fountain ligger i sin tur vegg i vegg med verdens største kjøpesenter. Dubai Mall huser ikke bare svimlende 1200 butikker, men også et av Emiratenes beste akvarier, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, i tillegg til temaparkene KidZania og SEGA Republic. Downtown Dubai har en egen T-banestasjon og ligger også i nærheten av designmekkaet Dubai Design District d3.

Ting å gjøre i Dubai – spis lunsj i Gamle Dubai

Tok shoppingen i Dubai Mall på kreftene? Ta metroen nordover og spis lunsj i Dubais koselige gamleby. Gjør magen mett med lokale spesialiteter (Shawarma!) på for eksempel Al Bait Al Qadeem Restaurant and Café eller på den hyllede Estrellas. Når batteriene er ladet opp igjen, tar dere en tradisjonell abrabåt over Dubaivika og spaserer mellom gamlebyens karakteristiske innendørsmarkeder, soukene, og nyter det lokale kunstmiljøet.

Den som ønsker å lære seg mer om Dubais historie og fremvekst, kan besøke Dubaimuseet og også la seg fascinere av emiratets eldste bygning – Al Fahidi-fortet fra år 1787.

Människor på Kite Beach

En ettermiddag i palmeskyggen

I dagens andre halvdel anbefaler vi en tur til byens sørlige bydeler. Ønsker du å få deg noen timer med sol på stranden før ditt neste fly tar av? I så fall er Jumeirah Public Beach og Kite Beach opplagte steder å besøke. Fra den sistnevnte paradisstranden skimter dere dessuten Dubais mest kjente luksushotell, det ikoniske Burj Al Arab.

Har du heller lyst til å bevege på deg? Da er en tur ut på palmeøya The Palm Jumeirah noe du sent vil glemme. Lengst ute på palmeøyas spiss ligger det eventyrlig plasserte hotellet  sammen med det som regnes for å være Midtøstens beste badeland, Aquaventure Waterpark.

Ved foten av The Palm ligger den relativt nybygde Dubai Marina. En imponerende kunstig lagune som slynger seg gjennom denne hypermoderne bydelen og som er omgitt av noen av verdens høyeste skyskrapere med boliger, kafeer, luksusrestauranter, butikker, femstjerners hoteller og koselige promenadeområder.

Burj Khalifa på natten

Dubai by night!

Fortsatt godt med tid til flyet går? Det finnes mye å gjøre i Dubai også etter at mørket har falt på! Etter at dere har inntatt et herlig måltid på et middagscruise i Dubai Marina mens solen sakte går ned i horisonten, er det på tide å sjekke ut hva Dubais natteliv har å by på.

Emiratets holdning til alkohol blir stadig mer liberalt for hvert år som går, noe som har ført til at nattklubb etter nattklubb har sprettet opp som sopper i Dubais ørkenlandskap. Det beste beachpartyet finner du hos Zero Gravity Beach, mens den prisbelønte nattklubben White Dubai tilbyr en 360-gradersutsikt over metropolen fra taket av Meydan Racecourse.

Flere guider om Dubai