Burj Khalifa – Guide til verdens høyeste bygning

  1. 2 Oktober 2017
  2. Aktiviteter

162 etasjer med Armani-designede hoteller, fantastiske restauranter og flere utvendige etasjer gjør Burj Khalifa til et obligatorisk stopp under Dubai-oppholdet.

Skylinen i Dubai myldrer av store skyskrapere som får deg til å miste pusten. Men en av dem stjeler all oppmerksomhet. Burj Khalifa, med sine 828 meter, har vært verdens høyeste bygning siden den ble ferdig i 2010. Den er 196 meter høyere enn verdens nest høyeste skyskraper.

Burj Khalifa er bygd midt i det toppmoderne sentrum av Dubai, med inngang til Dubai Mall, og er en fryd for øyet, både interiør- og eksteriørmessig. 162 etasjer med et Armani-designet hotell, fantastiske restauranter og flere utsiktspunkter gjør Burj Khalifa til et obligatorisk stopp i løpet av Dubai-oppholdet.

På 124. etasje finnes utsiktsplattformen At The Top som tilbyr en enestående utsikt over byen, Persiabukten og de omkringliggende ørkenene. Alle som ikke har angst for høyder, kan ta en av de 57 heisene enda høyere opp, til etasje 148, hvor det nye observatoriet At the Top SKY ligger.

Prisen for å komme opp i Burj Khalifa varierer avhengig av når man velger å besøke skyskrapernes skyskraper. Om morgenen og kvelden betaler man cirka 350 kroner, som også er de billigste besøkstidene. Et hett tips er å ta en arrangert kveldstur i Dubai som kombinerer Burj Khalifa med andre berømte attraksjoner, som Burj Al Arab, Palm Jumeirah og fontenen ved Dubai Mall.

Flere guider