Den store Dubaiguiden – bydel for bydel

  1. 2 November 2017
  2. Aktiviteter

Bli med til et variert bymylder der høy puls og stilige promenadestrøk går hånd i hånd.

Dubai er et sted mange ansikter og skikkelser. Uansett hvilken type opplevelse du som reisende søker, vil noen av Dubais fargerike bydeler garantert falle i smak. Bli med til et variert bymylder der høy puls og stilige promenadestrøk går hånd i hånd. Der hypermoderne skyline og kvarter fra slutten av 1800-tallet har en like naturlig plass. Nedenfor guider vi deg gjennom Dubais viktigste bydeler.

Världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai

Downtown Dubai

Hjem til det moderne Dubai med sine mektige skyskrapere, finansdistrikter, spektakulære hoteller og mange shoppingstrøk. Downtown Dubais skyline med verdens høyeste bygning Burj Khalifa som prikken over i-en har blitt selve det mentale bildet av et Dubai der ingen arkitektdrømmer er for store å realisere.

Hvis dere vil oppleve på nært hold hvordan skyskraperne tårner seg opp mot himmelen, bør dere vandre langs Sheikh Zayed Road. Gå heller ikke glipp av Dubai Fountain, verdens største dansende fontene, som sammen med Dubai Mall, verdens største kjøpesenter, ligger ved Burj Khalifas fot.

Deira

I de nordlige delene av byene renner vassdraget Dubai Creek og skiller byen i to deler. Elven trafikkeres av de Dubai-typiske abra- og dhow-båtene som fungerer som vanntaxi mellom bydelene som ligger langs Dubai Creek. Vi anbefaler også en romantisk middagskryssing i måneskinnet på Dubai Creeks vann.

Dubai Creek renner i stor grad Dubais eldre bydeler. På nordsiden av elven finner man igjen bydelen Deira. En kulturell smeltedigel der mylderet av mennesker, butikker og skiltvinduer tar over bybildet. Her finner man blant annet de berømte innendørsmarkedene, soukene, der man kan kan gjøre en og annen god handel. Soukene har ulike innretninger der gull- og kryddersouken tilbyr høydepunktene.

Bur Dubai

På den sørlige siden av Dubai Creek, nærmere bykjernen, brer Bur Dubais kvarter seg ut. Bur Dubai er også en del av gamlebyen som til en viss del er rustet opp i moderne form. I de eldre bydelene ved creeken Shindaga og Bastikaya er tenpoet roligere og de historiske landemerkene mange. Den som, vil kjenne historiens vingeslag bør besøke Dubai Museum som inneholde ren av byens eldste bygninger, Al-Fahdi-fortet.

Shoppingsugen? Tekstilsouken er en helt egen opplevelse. Ved siden av klær kryr Bur Dubai av butikker som selger klokker, elektronikk, smykker og leketøy. Nettopp shopping er et innsalg som preger Bur Dubais mer moderne kvarter. Kjøpesentrumet Burjuman er populært og lett å komme seg til med tunnelbanens grønne linje.

Her er det også flere hoteller i alle prisklasser – fra budsjettalternativer til luksus og prakt. I den sistnevnte kategorien anbefales spesielt femstjernershotellet Grand Hyatt Dubai som tilbyr ikke mindre enn 13 (!) ulike restauranter til gjestene.

Jumeirah

Dubais kyststripe er en turistdrøm med sin overflod av vidstrakte, kritthvite strender og strandnære hoteller. Bydelen Jumeirah, som munner ut i Persia-bukten, har samtidig mye mer å tilby enn bare paradisstrender som for eksempel Jumeirah Beach og Kite Beach. Shop på enorme Mall of Emirates, foreta et garantert lattermildt besøk på en av emiratets beste vannparker Wild Wadi Waterpark™ eller begi deg ut i nattlivet.

Jumeirah har to obligatoriske severdigheter for førstegangsreisende til Dubai –byens mest kjente hotell Burj Al Arab og det moderne underverket The Palm som er en gigantisk kunstig øy formet som en palme.

Flere guider