Liste: Vannland i Dubai og De forente arabiske emirater

  1. 10 November 2017
  2. Aktiviteter

Også når det gjelder lek i vann heller enn i nervepirrende berg- og dalbaneturer byr man på det lille ekstra.

UAE slår jo som kjent alle tenkelige rekorder når det gjelder heftige og banebrytende fornøyelsesparker. Også når det gjelder lek i vann heller enn i nervepirrende berg- og dalbaneturer byr man på det lille ekstra. Eller det er egentlig en underdrivelse. Her finner man blant annet Midt-Østens best rangerte vannland samt noen av verdens fremste og mest omdiskuterte vannrutsjebaner.

Les videre og finn ut hvor dere skal dra om dere vil svale dere ned i varmen og samtidig tilbringe kvalitetstid for hele familien.

Aquaventure Waterpark – Dubai

Velkommen til Dubai og Midt-østens best rangerte vannland. Aquaventure Waterpark er en forlengelse av luksushotellet Atlantis The Palm og har Dubais mest ettertraktede posisjon, det vil si lengst ut på palmeøyens spiss. Utenfra utmerker vannlandet seg med parkens to tårn, Poseidon og Neptune, som tårner seg blant seg The Palms vaiende palmer.

Rekordbrytende rutsjebaner, river rides, uforglemmelig haisafari, mating av vanlige skater, svømme med delfiner, strandheng– her finner man vannaktiviteter for hele familien. Om dere trenger en pause fra badingen, kan dere tilbringe noen tider på å se de ca 65 000 marinaartene som man finner i Atlantis The Palms enorme akvarium The Lost Chambers Aquarium.

Les mer om Aquaventure Waterpark!

Wild Wadi Waterpark™ - Dubai

Er sammen med Aquaventure Waterpark Dubais ledende vannland. Et steinkast fra Burj Al Arab finner man alt man kan forvente av et bra vannland – attraksjoner i verdensklasse, rikelig med restauranter samt leke- og vanntårn for alle aldre.

Parkens ca 30 rutsjebaner og attraksjoner kretser rundt historien om Juha, en velkjent karakter i arabisk folklore. Deriblant den 31 meter høye Jumeirah Sceirah der man kan nå en hastighet på 80 km/t (!) i den 120 meter lange rutsjebanen.

Les mer om Wild Wadi Waterpark™!
Iceland Water Park i Dubai

Iceland Water Park - Ras Al Khaimah

Den eneste plassen i UAE der vinter råder året rundt. I alle fall visuelt. Iceland Water Park ligger i emiratet Ras Al Khaimah og er bygget for å etterligne et arktisk islandskap. Vannlandet gir følelsen av å befinne seg i animerte filmer som Ice Age eller Madagaskar – minus kulden. 25 kjølige attraksjoner gjør Iceland Water Park til “the Coolest Place in the Desert!”

Les mer om Iceland Water Park!

Yas Waterworld – Abu Dhabi

For Abu Dhabi-reisende som ikke er badenymfer er Yas Waterworld vannlandet å valfarte til. Yas Waterworld er en del av Yas Island som er viet til førsteklasses shopping og fornøyelsesaktiviteter. Temaet for vannlandet er De forente arabiske emiratenes rike kultur med totalt 45 attraksjoner og vannrutsjebaner å ta. Blant høydepunktene finner vi verdens første hydromagnetiske vannrutsjebane som er formet som en tornado. Også den interaktive laser- og vann-bergogdalbanen, Bandit Bomber, er den første av sitt slag.

Dreamland Aqua Park – Umm al-Qaywayn

Det ofte bortglemte emiratet Umm al-Qaywayn kryr ikke akkurat av turistattraksjoner. Et av unntakene er vannlandet Dreamland Aqua Park. Med sin vakre beliggenhet ved kystlinjen har Dreamland Aqua blitt til et populært stopp for reisende som skal til Dubai eller Ras Al Khaimah.

Foruten et fullproppet vannland med totalt 25 attraksjoner har Dreamland Aqua Park en egen camping for den som vil overnatte.

Flere guider