Reise med barn til UAE – Coach Milla har peiling!

  1. 2 Oktober 2017
  2. Aktiviteter

Hun er den personlige treneren og sivilingeniøren som gjennom sin populære blogg sprer bevegelsesglede fra alle verdenshjørner. I begynnelsen av 2017 tok Milla Åkerlund hele familien på tur til Dubai og Fujairah. En tur som hennes to sønner Alvar og Ivar, 4 og 6 år gamle, sent ville glemme. Visit UAE passet på å spørre hvordan det er å reise med barn i De forente arabiske emirater.

Hva er ditt generelle inntrykk av UAE som reisemål?

Det varierer litt avhengig av om du reiser til Dubai eller til et mindre sted, som Fujairah, dit vi reiste. Det er varmt, rent og kulturen er helt annerledes, og du blir nysgjerrig på hvordan alt egentlig fungerer. I Dubai er det luksus overalt, utenfor ser man mere vanlige mennesker og vanlige hus.

Hvordan er det å reise til De forente arabiske emirater med barn?

Det fungerer kjempebra. Bra avstand, det vil si bare en passe lang flytur i forhold til for eksempel Thailand. Det fantes veldig mye spennende for barna å oppdage og selvfølgelig fine bademuligheter.

Dere bodde på Apollos Mondo Family Resort-konseptet under oppholdet. Hva synes dere om hotellet?

Apollo Mondo Family Resort er perfekt for familien fordi alle familiemedlemmer tilbys noe. Hyggelige treningsmuligheter, god mat og barneklubben/svømmeskolen gjør alle fornøyde.

Fortell litt om deg selv og din trening under ferien.

Jeg har egen firma som personlig trener og har jobbet mye med barn og familier. Vi foreldre legger grunnlaget for våre barns helse og det er min største pasjon å jobbe med dette. Å reise og oppleve nye steder og kulturer er en annen stor interesse, og å jobbe med treningsreiser er blant de morsomste tingene jeg vet. På Apollo Mondo Family Resort har jeg sammen med min kompanjong Anna Lissjanis ledet et konsept kalt Frisk og Sterk Familie hvor vi gjennom bevegelsesglede og lek oppmuntrer hele familien å røre på seg, inkludert de yngste barna.

Hva fant dere på under oppholdet?

Vi dro til Dubai, som var fantastisk! Men den kuleste tingen var nok en ørkensafari vi gjorde. Wow, sier hele familien!

Hva vil du gi tips om og fortelle litt ekstra om fra turen?

Sørg for å respektere regler for anstendig bekledning hvis du beveger deg utenfor turistområdet og hotellet. Pass på å trene litt i ferien, da føler du deg mye bedre! Morgenyogaen på hotellet var magisk. Og så er en ørkensafari et must, synes jeg.

Hva tar du med deg fra turen?

At hele familien har lært seg mye om en helt annen kultur. Det er kunnskap selv barna vil ha med seg hele livet. Du blir rikere av å reise rett og slett.

Flere guider