Slik utforsker du eventyrlige Hajar Mountains

  1. 6 November 2017
  2. Aktiviteter

Nyt utsikten på kronglete lagde grusveier eller kryss fra off-road over sanddynene.

På jakt etter en episk naturopplevelse? Hajar Mountains er en av den arabiske halvøyens høyeste fjellkjeder og strekker seg langs store deler av Omans og De forente arabiske emiraters østkyststripe. Emiratet Fujairah har blitt et utgangspunkt for aktive reisende som vil oppleve hvordan Hajar Mountains blandede fjellmiljøer smelter sammen med UAEs ørkenvidder. Visit UAE finner ut hvordan du på beste måte utforsker Hajar Mountains.

Til fots

Hiking- og trekkingtrenden holder seg og har nådd emiratene. Hajar Mountains vakre fjellandskap tilbyr mange herlige turer for deg som heller snører på deg vandreskoene enn å ligge på stranden i ferien. 2 eller 10 timer lange, enkel vandring eller utfordrende terreng – Hajar Mountain har noe for alle som liker å “gå på tur”, uansett nivå. Hikingsesongen holder på mellom september og mai, med høysesong fra oktober til april.

Ettersom mange av vandrerutene opprinnelig har utgjort gamle fjellveier mellom fortidsbyer og samfunn, er det mange historiske levninger å oppleve langs veien.

På to hjul

Fujairah og omgivelsene rundt Hajar Mountains har også blitt et populært tilholdssted for mountainbikekjørere. Banene kan definitivt være bratte og utfordrende, men det finnes også avgrensede baner for de som bare vil teste. Et godt tips er å leie sykler på Fairmont Fujairah Beach Resort og la hotellets kunnskapsrike instruktører guide mellom østkystens glemte perler. Hotellets aktivitetssenter tilbyr også dagslang hikingsafari.

Människor på Desert Safari Dubai

Jeepsafari

Fra i prinsippet alle av UAEs emirater går det safariturer i jeep til Hajar Mountains mektige fjelltopper. Nyt utsikten på kronglete lagde grusveier eller kryss fra off-road over sanddynene. Om dere befinner dere i Fujairah, går turene både til Musandam Dibba i nord og Hatta-traktene i sør. Kunnskapsrike guider tar deg og selskapet ditt mellom fotoøyeblikkene og mange ganger inngår også lunsjmåltider.

Flere guider