Bilde : Dubai Film / Sebastian Opitz

9 kilometer varierende vandring i Hatta

De forente arabiske emirater gjør en stor innsats for å tiltrekke seg turister som ønsker å snøre på seg turskoene i ferien. Nå får alle som setter pris på fotturer et alternativ til Wadi Shawka-stien i Ras Al-Haimah. Hatta Hiking Project er allerede kalt «Hiker’s Paradise».

Hatta ligger omtrent 10 kilometer fra Dubai, og området er kjent for sine mange historiske monumenter og landemerker. I regionen finnes den mektige fjellkjeden Jebel al-Hajar, som er perfekt for å oppdage til fots. City Hiking Trail er sammenlagt 9 kilometer lang og delt inn i fire etapper av varierende karakter.

De tre første kilometerne, som slutter ved Hatta-demningen, er en flat tursti, mens de resterende tre strekkene er fjellvandring med skiftende vanskelighetsgrader. Her finnes utfordrende ruter for erfarne vandrere og enklere strekker for nybegynnere. Underveis passeres en rekke attraksjoner som Hatta Heritage Village, tre demninger, Al Tala Park, Hatta Biking Track og flere gårder i Al Sharia-området. Det er med andre ord god grunn til å pakke turskoene!

Endre karthøyde

Til tider i UAE

Reiseguider om UAE

Hoteller i UAE