Byen som sikrer fremtiden med innovasjon og bærekraft

At De forente arabiske emirater (UAE) har høye ambisjoner når det gjelder teknologisk utvikling har få gått glipp av. Innen miljøområdet viser landet store visjoner ved å lede utviklingen for at fremtidens byer skal klare overgangen til en mer bærekraftig livsstil.

Varselsignalene fra verdens forskere kan ikke lenger ignoreres. Vi må finne alternativer til fossilt brensel og i større utstrekning begynne å stole på grønn energi. Dubai Sustainable City er et inspirerende og viktig skritt i riktig retning.

Akkurat i tide for at Dubai er vert for World Expo 2020-utstillingen, blir det gjort store anstrengelser for miljø og bærekraftig tilpasning av metropolen. Dubai Sustainable City er basert på bruk av solenergi, helt fri for skadelige energiutslipp.. Bosteder, moskeer, skoler, hoteller, sykkelstier – alle aspekter av bymiljøet er utformet basert på en bærekraftig tilnærming. Allerede nå kan du oppleve fremtiden, pass på å ta en rundtur mens du er på ferie i Dubai, og få en smak av hvordan våre byer kan se ut!

Abu Dhabis versjon av Dubai Sustainable City heter Masdar City. Et felles initiativ fra UAE-regjeringen og industrien som skal stå klart i 2030, med ambisjonen å bli et globalt forbilde for utforming av bærekraftige byer. Selv om de ble tvunget til å forlate det opprinnelige målet om å bli verdens første karbonnøytrale by, er Masdar City, med plass til 50 000 innbyggere, et unikt eksempel på bærekraftig utvikling.

Endre karthøyde

Til tider i UAE

Reiseguider

Hoteller i UAE