Forstå omverdenen med VR

Virtual reality-revolusjonen er her. I nær fremtid vil VR å være en like naturlig projeksjonsflate for visuelle opplevelser som skjermene vi har rundt oss i dag og som vi ikke kan rive oss vekk fra. Potensialet er enormt, ikke bare i hensikt til underholdning, men også som et verktøy for å spre kunnskap.

Som en forlengelse av den prestisjetunge Nobelprisen i fysikk, har det svenske Nobelmuseet startet et samarbeid med HTC Vive og CLVR Works, som i fellesskap har utviklet et pedagogisk program der brukeren fra et VR-perspektiv lærer seg hvordan vår verden er strukturert nede på materienivå. Applikasjonen er en del av Nobelmuseets vandreutstilling «Understanding matter», som i 2017 passerte Dubai.

Det er ingen tilfeldighet at Nobelmuseet valgte Dubai og UAE som en inngangsport for sin VR-app i den arabiske verden. Dubai ligger i forkant når det gjelder utvikling av virtuell virkelighet (VR) og kunstig intelligens (AI). I løpet av året (2017) begynte det første robotpolitiet å patruljere langs gatene i byen. Passelig til 2030 vil 25% av Dubais politistyrke bestå av intelligente kyborger.

Til tider i UAE

Reiseguider om UAE

Hoteller i UAE