Om De forente arabiske emirater – UAE

Förenade Arabemiraten fakta

Reiser til Dubai og UAE

En flytur over De forente arabiske emiratene, eller UAE som det også kalles, så sent som på 1990-tallet, betydde først og fremst ett framtredende bilde – mil etter mil med storslått sandørken.

Det var da. Nå, tre tiår senere, er landet forvandlet til et sted der det ultramoderne lever ved siden av det tradisjonelle – et sted der ingen drømmeprosjekter sees på som umulige. Moderniseringen av den sørøstlige enden av den arabiske halvøya skjøt fart da det ble funnet olje i området på slutten av 50-tallet.

Solnedgång i öknen i Förenade Arabemiraten

Sammensetning og styre

De forente arabiske emirater er et monarki og føderasjon av autonome emirater siden 1971. Landet består av de sju emiratene

Hvert emirat styres av en monark (eller emir), og de sju monarkene danner til sammen the Federal Supreme Council. Tradisjonelt sett blir emiren av Abu Dhabi utnevnt til Emiratenes president.  Det offisielle språket i landet er arabisk og islam er den offisielle religionen.

De forente arabiske emiratene i dag

Siden De forente arabiske emiratene ble selvstendig og oljen ble funnet på siste halvdel av 1900-tallet, har landet vært gjennom en kraftig utvikling. Dubai, med sin imponerende skyline med skyskrapere, verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, og berømte palmeøyer, har blitt en verdensmetropol med stort fokus og stadig voksende turistliv.  I følge Dubais turistkontor tok byen i mot hele 14,9 millioner besøkende i 2016, noe som er ny rekord.    

Nyår i Förenade Arabemiraten

Samtidig er UAE mye mer enn Dubai. Innenfor en reise på maks to timer fra Dubai, ligger seks andre emirater som må oppleves. Bli med til den minst like futuristiske hovedstaden Abu Dhabi. Gå en tur langs Fujairahs kritthvite paradisstrender. Bli fascinert av Ras Al Khaimahs 7000 år gamle historie og majestetiske fjellkjeder. Besøk Sharjah, landets kulturelle sentrum med alle museene og orientalske severdigheter. Eller kjenn på den behagelige atmosfæren i sjarmerende Ajman og Umm al-Qaywayn.   

Tilbudet av aktiviteter og heftige opplevelser er nærmest uendelig.  En selvsagt destinasjon for såvel den eventyrlystne som den som bare vil slappe av på stranden.

Raske fakta

Befolkning: 9,27 millioner mennesker (2016)

Areal: 83 600 kvadratkilometer.

Klima: UAE har et tropisk klima med svært høy gjennomsnittstemperatur.

Strøm: 220/240 volts spenning. Det kreves adapter p.g.a. annen type veggkontakt.

Pass og visum: Det kreves visum for nordiske innbyggere.

Valuta: Emiratiske dirham (AED).

Tidssone: UTC +4 (ingen sommertid)

Flagg:

Förenade Arabemiratens flagga

Reiseguider om UAE