Ta deg rundt

Transport i Dubai og UAE

De korte geografiske avstandene mellom De forente arabiske emirater og større byer gjør det veldig lett å forflytte seg innom landet. Eksempelvis tar en bilreise mellom Dubai og Abu Dhabi bare 2 timer.


Taxi

Den enkleste måten å komme seg rundt mellom attraksjonene i UAE, er med taxi. Drosjer er mange i antall og lett å få tak i urbane miljøer. Veldig billig, garantert moderne biler med klimaanlegg. Skal du kjøre i rushtider, det vil si klokken 8-9 eller 16-17, er det anbefalt å forhandsbestille din taxi i hotellets resepsjon.

Statens egne taxibiler, RTA, er svært synlige på UAE-gatene og tar kun imot kontanter, og de foretrekker små valører. Uber er litt dyrere og mer luksuriøst enn hjemme, men også et praktisk taxialternativ der du betaler direkte via appen eller med kort.


Lei din egen sjåfør

Hvis du ikke vil holde deg til rutetider og jakte på drosjer, kan det være lurt å leie en egen sjåfør for en dag. Det kan høres dyrt og unødvendig ekstravagant ut, men faktisk er det en rimelig og effektiv måte å krysse av destinasjoner i De forente arabiske emirater. For noen få hundrelapper om dagen kjører en dyktig sjåfør rundt ditt selskap mellom alle stedene dere vil besøke.


Buss

Å ta kollektivtrafikken er også et godt alternativ, spesielt hvis du sikter på å komme utenfor sentrum og over til andre emirater. I Dubai kan du kjøpe Nol Card, som gjelder for både buss, T-bane og trikk. Fra Al Ghubaiba og Ibn Battuta Mall går busser mellom Dubai og Abu Dhabi omtrent en gang i timen. Ellers kan du også hoppe på en av de mange sightseeingbussene som har turer i emiratets byer.

T-banen

På grunn av Dubais ofte tungt trafikkerte veier og gater var Dubais T-bane-system et etterlengtet nytt tillegg til byens kollektive nettverk. Verdens lengste førerløse metro har to linjer. Rød linje som går mellom Al Rashidiyda og Jebel Ali, samt den grønne linjen som ruller mellom Etisalat og Creek. Du betaler for antall soner du passerer.

T-banen i Dubai er faktisk ikke en undergrunnsbane. Mesteparten av togruten er over bakken på futuristisk e forhøyde broer. Vær oppmerksom på forskjellen mellom den første (Gold Class) og den andre klassen, samt det faktum at noen vogner kun er beregnet for kvinner og barn. Alle vognene er luftkondisjonerte. Unngå unødvendige bøter gjennom å ikke spise eller drikke mens du er på reise.


Trikk

I 2020 vil det være klart – Dubai Tram. Men allerede nå er Dubais 10 km lange trikkenett et praktisk transportmiddel. 11 stasjoner som starter fra Dubai Marina fortsetter gjennom Jumeirah Beach Road, Dubai Knowledge Village, Dubai Media City, Dubai Internet City og med siste stopp på Al Sufouh.


Båttaxi/Abra

Dubais mange innløp og kanaler gjør det mulig å reise kollektivt vannveien. Billige båtturer er tilgjengelige å hoppe på over hele byen. Kanalene som renner gjennom Dubais gamle bydeler, krysses av de tradisjonelle Abra-båtene. Disse tar deg for en ynkelig dirham mellom Bur Dubai og Deira.

Reiseguider om UAE