Vær og klima

Tidsskillnad i Dubai

Været i Dubai og Emiratene

Velkommen til det ultimate året-rundt-reisemålet! I De forente arabiske emirater gjelder i prinsippet solgaranti for alle årets dager. Klimaet er varmt og tropisk uansett årstid. Det er ikke uvanlig at temperaturen i juli og august holder seg rundt 40 grader. Sommerstid er luftfuktigheten ofte over 90 prosent i det tropiske ørkenklimaet. Den høyeste registrerte temperaturen som er blitt målt om sommeren i Dubai er 52 grader. 

Et (unnskyld) hett tips er å sikte seg inn på vintermånedene desember, januar og februar når temperaturen og luftfuktigheten er betydelig behageligere – henholdsvis mellom 24 og 29 grader og 50 til 60 prosent. Badetemperaturen i havet vil aldri skuffe deg – den ligger på 21–32 grader avhengig av årstid. Skal hele småbarnsfamilien være med på reisen? Da bør dere uten tvil legge ferien til vinterperioden.   

Uansett tid på året finnes det alltid tempererte bassenger i nærheten som følger sesongens værlag. De fleste hoteller har oppvarmede bassenger i vinterhalvåret og avkjølte bassenger om sommeren.

Regn faller kun sporadisk, i form av korte skurer, og noen monsunsesong finnes ikke. Beskjedne 100 millimeter regn faller i snitt årlig over Dubai, fordelt på omtrent 14 regndager totalt. Akkurat som i andre deler av Midtøsten er det i vinterhalvåret at den lille mengden med nedbør faller. Først og fremst mellom desember og mars kan det komme plutselig regnvær. Regnskyene går likevel svært fort forbi, og de er ofte velkomne i den ellers svært så varme tilværelsen.

Sandstormer forekommer derimot relativt vanlig i løpet av sommerperioden. Disse forekommer først og fremst i sommermånedene, når sterke vinder blåser inn fra Saudi-Arabia i nordvest. Ørkensanden som da sveiper inn kan iblant gjøre byene i Emiratene disige i kortere perioder.

Måned

Middeltemperatur

Vanntemperatur

Januar 24°C 22°C
Februar 25°C 21°C
Mars 29°C 23°C
April 33°C 25°C
Mai 38°C 26°C
Juni 40°C 30°C
Juli 42°C 31°C
August 42°C 32°C
September 40°C 32°C
Oktober 36°C 30°C
November 31°C 27°C
Desember 26°C 25°C

Været er selvsagt en viktig faktor når man skal reise til Dubai eller andre deler av Emiratene. Dersom du og ditt selskap ikke er så følsomme for varmen og foretrekker færre turister, men svale hoteller, gallerier og bassenger, så er sommeren riktig tid å reise på. Dere får dessuten en av få muligheter i livet til å bade i hav som kan ha hele 37 grader varmt vann! Vinterhalvåret er på den annen side høysesong, når flest mennesker velger å reise for å unngå de aller varmeste månedene.

Reiseguider om UAE